fbpx

De Dialog Oven

‘De grootste innovatieve stap vooruit sinds inductie koken.’ – Dit waren de woorden die Dr. Markus Miele gebruikte bij de voorstelling van de Miele Dialog Oven. Voor de allereerste keer slaagt technologie erin om via elektromagnetische golven op een intelligente manier te communiceren met de textuur van voedsel. Het resultaat? Vlees blijft veel sappiger en wordt gelijkmatiger gegaard, vis en groenten behouden hun fijne structuur en deeg rijst nog beter. Bovendien kunnen verse ingrediënten voor een complete maaltijd samen op één bakplaat de oven in en zullen ze allemaal op exact dezelfde tijd perfect bereid zijn – en dit 70% sneller dan met conventionele kookmethodes.

Heb jij de buitengewone Dialog Oven ontdekt op Batibouw 2019 of wil je hem graag eens in ’t echt bewonderen? Maak een afspraak in onze showroom!

 

Hoewel de Dialog Oven er niet anders uitziet dan een gewone oven, zet hij onze culinaire gewoontes volledig op de kop en verbluft hij kookfanaten over de hele wereld. Een voorbeeld: een grote blok ijs met in het midden een vis wordt in de Dialog oven geplaatst. Na bereiding is de vis perfect gegaard en het ijs nog volledig intact. Volgend voorbeeld is zeker niet minder indrukwekkend: leg een lamsbout op een bedje van pepers en groene asperges op een ovenplaat. Voeg nog enkele aardappelpartjes toe en schuif het geheel in de oven. Zo’n 45 minuten later is de lamsbout perfect gegaard, de groeten lichtjes al dente, en de aardappeltjes lekker zacht. Onmogelijk om dit gerecht in een conventionele oven klaar te maken met hetzelfde resultaat in zo weinig tijd.

De vele gebruiksmogelijkheden en de kwaliteit van het resultaat worden bepaald door de nieuwe M Chef technologie van Miele, waarmee elektromagnetische golven naar het voedsel worden gestuurd die warmte opwekken om te koken. De Dialog oven beschikt over een modulaire unit die elektromagnetische stralen opwekt met een specifieke frequentie en deze in de oven verdeelt via twee high-performance sensoren. Aangezien de moleculen in voedsel op diverse manieren opgebouwd zijn en tijdens het kookproces veranderen, wordt de frequentie gedurende het kookproces voortdurend aangepast. Dezelfde sensor geeft de Dialog oven ook feedback over de energie die het voedsel al heeft opgenomen.

Uitstekende resultaten dankzij M Chef in combinatie met stralingswarmte

Een ander belangrijk voordeel van M Chef komt voort uit het feit dat voedsel “volumetrisch” wordt bereid: een vleesfilet wordt bijvoorbeeld gelijkmatig bereid van de randen tot en met de kern. In een conventionele oven is dit veel moeilijker, aangezien warmte altijd van binnen naar buiten gaat met als resultaat dat als de kern klaar is de randen vaak al te ver zijn.

‘Gourmet Assistant’ en ‘Gourmet Pro’ ondersteunen creativiteit

Het gebruik van dit nieuwe apparaat is eenvoudig dankzij automatische programma’s, maar geeft de gebruiker toch voldoende vrijheid. Er zijn twee opties voor ervaren chef-koks: ‘Gourmet Pro’ is bedoeld voor gebruikers die graag zelf experimenteren en zelf de intensiteit en kooktijden willen bepalen. De ‘Gourmet Assistant’ geeft de chef-kok duidelijke richtlijnen om in functie van het type en de hoeveelheid voedsel de beste resultaten te garanderen.

Nog vragen?

Wat gebeurt er vanuit technisch oogpunt in de Dialog oven?

Voor het eerst gebruikt dit nieuwe product elektromagnetische golven bij veranderende frequenties die intelligent reageren op de textuur van voedsel (M Chef). Maar deze worden nooit helemaal alleen gebruikt; ze worden altijd gecombineerd met warmtestraling, zoals bijvoorbeeld gebruikt bij vloerverwarming.

Wat is het verschil met een microgolfoven?

Terwijl een microgolfoven vooral wordt gebruikt voor ontdooien en opwarmen, is de Dialog oven een toestel dat koken opnieuw uitdagend maakt. Toegegeven, in beide gevallen wordt voedsel verwarmd met behulp van elektromagnetische golven. De Dialog oven gebruikt echter veel minder power levels en werkt niet met één enkel kanaal maar met een uitgebreid spectrum van frequenties. Bovendien meet de Dialog oven voortdurend of de doorgestuurde energie ook daadwerkelijk opgenomen is door het voedsel en stuurt waar nodig bij. De elektromagnetische golven van de Dialog oven dringen bovendien veel dieper door in het voedsel, wat ervoor zorgt dat het voedsel uniform of “volumetrisch” klaargemaakt wordt.

Welke frequenties worden er dan gebruikt?

Het werkt in het frequentiebereik rond 915 MHz, dezelfde frequentie als mobiele telefoons gebruiken in Europa. De deur van de Dialog oven is dan ook speciaal ontworpen om interferentie met mobiele communicatie te voorkomen.

Hoeveel sneller is de Dialog oven?

Enkele voorbeelden: een marmercake is op 37 minuten klaar in de Dialog oven in vergelijking met 55 minuten in een conventionele oven. Een perfecte aardappelgratin in 35 minuten ten opzichte van 60 minuten. En pulled pork heeft slechts 2 uur en 20 minuten nodig in plaats van 8 tot 16 uur (minstens 70% sneller).

Wie is de doelgroep en wat kost een Dialog oven?

De Dialog oven richt zich op ambitieuze hobbykoks, maar verleidt ook chefs. In Duitsland is de marktlancering gepland voor april 2018. De prijs bedraagt 7 999 euro en kan je nu al bij onze premium partners in de winkel vinden!

Een kijkje achter de schermen van de revolutionaire technologie.

Vind een Dialog Oven dealer in jouw buurt voor meer info.