fbpx

In september 2017 kwam er een gloednieuw energielabel voor stofzuigers en bedraagt het maximale vermogen 900 Watt. Maar wat betekent dat voor de zuigkracht?

De stofzuiger van de toekomst is energievriendelijk

Een hoger vermogen is absoluut geen garantie voor meer zuigkracht. Het betekent enkel dat je meer energie verbruikt. Om energieverspilling tegen te gaan, verbiedt de Europese Commissie vanaf september stofzuigers te produceren met een vermogen van meer dan 900 Watt.

Gloednieuw energielabel

Appels en peren vergelijken? Geen goed idee. Net daarom komt er ook een gloednieuw energielabel. Hierop lees je in één oogwenk af hoeveel energie de stofzuiger verbruikt. Jaarlijks mag dat niet meer dan 43 kWh zijn. De energie-efficiëntieklasse loopt van D tot A+++. Ook op vlak van geluid zijn er limieten. Een stofzuiger mag vanaf september maximaal 80 dB produceren.

 

Innovatieve oplossingen

Miele nam de uitdaging met beide handen aan en heeft innovatieve oplossingen bedacht waardoor de zuigkracht nagenoeg niet afneemt. De stofzuiger van de toekomst is dus even krachtig, maar verbruikt véél minder energie. Hoe? Door toptechnologie te voorzien in de motor, de zuigbuis, de stofzuigerborstel en de stofzakken.

Maximale zuigkracht

Miele zet voortaan hard in op twee stofzuigerreeksen. Wil je nagenoeg niet inboeten aan zuigkracht, omdat je bijvoorbeeld veel huisdieren of tapijten hebt? Dan ga je voor een PowerLine-toestel. Deze stofzuigers verbruiken maximaal 890 Watt en zijn ware krachtpatsers.

Minimaal energieverbruik

Wil je een A/A+-toestel? Dan is de EcoLine op je lijf geschreven. Deze innovatieve toestellen combineren uitstekende reinigingsprestaties met een erg hoge energie-efficiëntie. Dankzij vernieuwingen zoals een Power Efficiency-motor en een bredere telescopische buis heeft het apparaat minder energie nodig én is er een grotere luchtstroom mogelijk. Speciaal voor deze stofzuigers met lagere vermogens zijn er ook gloednieuwe HyClean 4D- stofzakken met betere geurabsorptie én langere gebruiksduur. De vernieuwde vorm van deze filters zorgt voor minder weerstand op de luchtstroom, waardoor het energieverbruik daalt.

 

Trendy kleuren

En omdat het oog natuurlijk ook wat wil, komen er ook toestellen in drie nieuwe kleuren: petrol, curry en grafiet.

stofzuiger van de toekomst/l'aspirateur du futur
stofzuiger van de toekomst/l'aspirateur du futur
stofzuiger van de toekomst/l'aspirateur du futur

Nog meer informatie over deze energiezuinige stofzuigers vind je hier.