fbpx

Eens je een vaatwasser gewoon bent, kun je niet meer zonder. Het kost je niet alleen beduidend minder aan waterverbruik, het is ook hygiënischer. Bovendien spaar je met een vaatwasser flink wat tijd uit. Die kun je besteden aan leuke dingen.

Nieuwe vaatwasser nodig? Hou dan rekening met deze 6 tips!

6 dingen waarop je moet letten bij de aankoop van een vaatwasser

1. Een zichtbaar schoon, maar geluidloos resultaat

Niets zo storend als het geluid van een vaatwasser als je net gezellig aan het tafelen bent of op je gemakje in de sofa zit. Ga dus voor een vaatwasser met lage geluidswaarden. Er zijn vaatwassers die amper 41 decibel produceren, wat zachter is dan een normaal gesprek. Bij sommige vaatwassers kun je ook kiezen voor een extra stil programma (38 decibel!). Een aan te raden optie als je een open keuken hebt of als je de vaatwasser ’s nachts wilt laten draaien.

Heb je een open keuken? Let dan zeker op de decibels van de vaatwasser: een model met 41 dB is een goede keuze. Sommige EcoFlex-vaatwassers van Miele hebben daarbovenop nog een Extra Stil-functie van slechts 38 dB!

2. Glanzende glazen

Goed nieuws voor wie graag een glaasje wijn drinkt of regelmatig feestjes organiseert. Want Miele telt – als enige merk – verschillende vaatwassers die zich perfect lenen om zelfs je dunste en meest delicate glazen te reinigen. Of je nu mond- of machinegeblazen glazen hebt, het resultaat is zelfs na veel reinigingsbeurten ongeëvenaard. De Miele EcoFlex-vaatwasser kan bovendien probleemloos 18 glazen in één keer aan. Geen strepen, geen watervlekken en geen glasbreuk. Santé!

bien acheter son lave-vaisselle/aankoop van een vaatwasser
Meer dan genoeg ruimte in EcoFlex-vaatwassers om je kostbare glazen behoedzaam af te wassen: tot 18 glazen!

3. Goed voor het milieu én je portemonnee

Dankzij het energielabel weet je in één oogopslag of een vaatwasser hoog (A+++) of laag (G) scoort op vlak van energie- en waterverbruik. Maar wist je dat het nog zuiniger kan dan A+++? Bij de nieuwe EcoFlex-serie van Miele zijn er modellen die zelfs nog 20% zuiniger zijn dan A+++. Je spot ze aan de hand van het A+++ -20%-label.

 

4. Waterverbruik

Een gouden tip: voor een optimaal resultaat kies je voor een vaatwasser die uitsluitend met vers water reinigt. Bij élke spoelbeurt. Op die manier is je vaat altijd perfect schoon. Het beste nieuws? Dankzij het Miele Automatic-programma verbruik je toch maar vanaf 6,5 liter! In tegenstelling tot vroeger hoef je zelfs niet te wachten tot je vaatwasser helemaal gevuld is: er bestaan namelijk vaatwassers die automatisch de hoeveelheid vaatwerk herkennen en hun water- en stroomverbruik daaraan aanpassen .

bien acheter son lave-vaisselle/aankoop van een vaatwasser
Enkel vers water wordt gebruikt bij elke spoelgang - vanaf slechts 6,5 liter verbruik in het programma Automatic!

5. Snel schoon

Weinig tijd? Ga dan voor een QuickPowerWash in combinatie met een UltraTab Multi. In minder dan een uur tijd is de klus geklaard. De speciale tabs lossen ontzettend snel op waardoor je van in het begin al voldoende waskracht krijgt. Het resultaat is perfect.

HyperFocal: 0
Met het programma QuickPowerWash en de UltraTabs Multi, de afwastabs van Miele die slechts in 3 minuten oplossen, heb je een stralend schone vaat in minder dan een uur.

6. Flexibel beladen

Kook je bijna dagelijks? Dan weet je dat een vaatwasser snel vol is. Ga voor een vaatwasser met flexibele rekuitvoering. Op die manier past je vaatwerk altijd !

bien acheter son lave-vaisselle/aankoop van een vaatwasser
Voor alle soorten vaatwerk is er wel een plek!

Bij aankoop van een Miele EcoFlex-vaatwasser ontvang je een jaarvoorraad UltraTabs Multi ter waarde van 99,75 euro. Meer informatie vind je hier.

Vond jij dit artikel interessant? Vind op onze blog nog meer tips en tricks zoals deze!

Lees meer over