Traditionele oven met pyrolyse
We spotten aan de andere kant van het kookeiland nog een traditionele oven met pyrolyse. Een bewuste keuze klinkt het.
“Ik moest sowieso een oven hebben, ook voor mijn partner. Maar ik ben uiteindelijk zelf gezwicht voor de combi-stoomoven omdat daar dan ook de combinatie natuurlijk mee gemaakt kan worden. En dat, ja, het verschil is enorm. En da’s echt mijn oven om gewoon eten te maken. En dan de heteluchtoven gebruiken we meer voor taart, brood, etc. Alhoewel brood maken we nu ook meer en meer in de combi-stoomoven. Maar, ja die twee toestellen waren onmisbaar.”
Als we vragen waarom precies dan toch een hete lucht oven, is het vooral voor het gemak van de Pyrolyse functie volgens Lynn. “Het is iets meer kuisen aan de combi-stoomoven met dat vocht dat je moet droogvegen en Ludwig heeft daar geen tijd of goesting voor. En bij die oven is het gewoon een keer de pyrolyse functie aanzetten, uitvegen en dat is het.”