fbpx

Binnenkijker: Modern en toch kleurrijk

We nemen een kijkje in de keuken van Lynn, foodie en Miele fan. In haar splinternieuwe keuken maakte zij voor ons haar favoriete éénpansgerecht klaar; de Mix&Match kokoscurry met scampi. 

Naast een prachtige Artline combi-stoomoven met Mix&Match functie, kozen Lynn en Ludwig ook voor een TwoInOne inductiekookplaat met geïntegreerde dampkap en een traditionele oven met pyrolyse. Dit alles in een moderne, doch kleurrijke keuken. Een combinatie van oude, vrolijke tegeltjes op de grond en een wit marmeren werkblad gecombineerd met inox onder de kookplaat. Het koppel koos dus voor modern, greeploos, maar gaf het toch die persoonlijke toets. 

“De keuken was het belangrijkste en de moeilijkste keuze die ik heb gemaakt, ja. Omdat bij ons ook, je komt binnen in huis, je hebt een klein stukje gang en dan is de keuken direct het eerste wat je ziet. En sowieso ook; ik kook graag, Ludwig kookt graag dus het moest wel het center piece van het huis zijn. Met die toestellen erbij, het moest gewoon kloppen en nu klopt dat.”

Combi-stoomoven in ArtLine design

Deze slimme oven bevat drie functies: ovenfunctie, stoomfunctie of een combinatie van beide. Bij het combinatiekoken kun je zowel de temperatuur – van 30 tot 225 graden Celsius
– als het vochtgehalte – van 0 tot 100 procent – manueel instellen. Het ‘DualSteam-systeem’ belooft dan weer een snelle en gelijkmatige verdeling van de stoom. Doel van al deze functies: het je makkelijk maken én de bereidingen meer smaak geven.

Ook Lynn kan deze alleskunner niet meer missen. “Mijn partner Ludwig en ik hebben allebei een zeer drukke job. ’s Avonds hebben we echt geen zin meer om nog veel tijd te besteden aan koken, maar we willen wel een volwaardige maaltijd op tafel zetten. We hebben ook beiden onze voorkeuren en met de combi-stoomoven kunnen we zonder veel moeite twee verschillende gerechten maken. Ik maak dikwijls een eenpansgerecht met een stukje gestoomde vis en Ludwig bakt daarna graag een krokant broodje. Kan allebei in dezelfde oven.

Omdat de combi-stoomoven onder het werkblad verwerkt zit, kozen zij voor het greeploze ArtLine design. Hierdoor zit de oven naadloos verwerkt in het keukenmeubel.

TwoInOne inductiekookplaat met geïntegreerde dampkap

Het oog wil ook wat, zeker ook in de keuken van Lynn, waar een dampkap boven het eiland niet paste. “Ik kook niet graag met mijn rug naar de mensen dus de kookplaat moest in het eiland terecht komen. Maar ik heb hier een vide (open ruimte) waardoor een dampkap sowieso niet gaat, en de KMDA was de ideale oplossing. Ik heb er ook nog echt geen spijt van gehad, ben echt content dat dat (damp) zo weg gaat en dat ik ook zicht heb op iedereen en alles.”

De inductiekookplaat is niet alleen elegant in design, maar ook maximaal in comfort. De exclusieve TwinBooster-functie van Miele maakt het koken flexibeler, omdat je het inductievermogen naar wens kunt verdelen. Indien gewenst kunt je het vermogen van twee kookzones zelfs volledig bundelen op één enkele zone. Niet alleen visueel hoge scores dus, maar ook functioneel. De dampkap die geïntegreerd werd in de kookplaat is uitgerust met een 10-lagige roestvrijstalen vetfilter, die in vaatwasser mag want zowel het afdekblad als het kader bestaan uit hoogwaardig roestvrij staal.

Traditionele oven met pyrolyse

We spotten aan de andere kant van het kookeiland nog een traditionele oven met pyrolyse. Een bewuste keuze klinkt het.

“Ik moest sowieso een oven hebben, ook voor mijn partner. Maar ik ben uiteindelijk zelf gezwicht voor de combi-stoomoven omdat daar dan ook de combinatie natuurlijk mee gemaakt kan worden. En dat, ja, het verschil is enorm. En da’s echt mijn oven om gewoon eten te maken. En dan de heteluchtoven gebruiken we meer voor taart, brood, etc. Alhoewel brood maken we nu ook meer en meer in de combi-stoomoven. Maar, ja die twee toestellen waren onmisbaar.”

Als we vragen waarom precies dan toch een hete lucht oven, is het vooral voor het gemak van de Pyrolyse functie volgens Lynn. “Het is iets meer kuisen aan de combi-stoomoven met dat vocht dat je moet droogvegen en Ludwig heeft daar geen tijd of goesting voor. En bij die oven is het gewoon een keer de pyrolyse functie aanzetten, uitvegen en dat is het.”

Heb jij je droomkeuken al in huis? Ontdek alles over de Miele toestellen op miele.be/jouwkeukenopzijnbest of kom langs voor persoonlijk advies in één van onze Miele Experience Centers in Brussel, Mollem of Antwerpen.

Lees meer over