fbpx

Mix & Match: Kokoscurry met scampi

In een handomdraai klaar én heerlijk. Dit eenpansgerecht maak je in de combi-stoomoven dankzij het automatisch programma “Mix & Match” op 24 minuten klaar. Van de oven, meteen op het bord. Zo heb jij meer tijd voor waar je belang aan hecht, zoals quality time met de kids.

  • 2 zakjes rijst (snelkook 8’ Bosto)
  • 1 bouillonblokje
  • 1 tl zout
  • 2 teentjes look, geperst
  • 1 el rode curry pasta
  • 1 zak wokgroentjes
  • 100g sojascheuten
  • 2 blikken kokosmelk of – room
  • 1el currypoeder
  • 12 à 16 scampi’s (of 500g kippenblokjes)

Wat heb je nodig: 2 gesloten stoomovenpannen (DGG20)

Bereiding

  • Doe de rijst – haal de rijst uit de zakjes – in een stoomovenpan.
  • Zet de rijst onder water. (Liever teveel dan te weinig water)
  • Klop in een kom de kokosmelk los met de currypasta.
  • Kruidt de scampi’s met de currypoeder.
  • Meng de scampi’s samen met de wokgroenten en sojascheuten in de 2e gesloten stoomovenpan.
  • Verbrokkel 1 bouillonblokje hierover en meng.
  • Voeg het zout en de look aan toe. Meng.
  • Overgiet met de kokosmassa.
  • Meng goed alles onder elkaar. Plaats de stoomovenpannen naast elkaar in het midden van de DGC combi-stoomoven.
  • Doe in de oven en selecteer “mix & match’ “Behoedzaam koken”

Lees meer over

Meer recepten?

Maak gratis een profiel aan voor meer recepten.

Registratie formulier

Al een account? Log in om dit bericht te bekijken