Bereiding
- Maak de paprika schoon en snijd in fijne reepjes van 0.5cm.
- Leg de reepjes in een stoomovenpan met gaatjes en plaats deze in de combi-stoomoven. Kies Stomen, 100°C gedurende 2 minuten.
- Pel de scampi’s en snijd ze in grote stukken.
- Snijd de kruid en look erg fijn.
- Blend de scampi’s, de look, de kruiden, een scheut olijfolie en de paprika’s. Er mag nog wat structuur in zitten. Kruid de pasta met peper en zout.
- Rol het mengsel tot balletjes met de hand en leg ze op een bakplaat.
- Schuif de bakplaat in de combi-stoomoven en kies Combinatiegaren en stel volgende stappen in:
Stap 1: Hetelucht plus, 180°c, 30% vocht gedurende 3 minuten
Stap 2: Hetelucht plus 180°C, 5% vocht gedurende 9 minuten
Stap 3: Hetelucht plus 180°C, 30% vocht gedurende 3 minuten
Tip! Dit gerecht is ook lekker in een slaatje als voorgerecht.