Kooktijd: 30-40 min. – Totale tijd: 105 min.
Ingrediënten (voor 4 tot 6 personen)
Crème brûlée
- 300 ml room
- 100 ml melk
- 1 vanillestokje
- 5 eierdooiers
- 80 g suiker
Afwerking
- 50 g suiker
- rood fruit
- munt
Bereiding
STAP 1: Crème brûlée
- Meng het vanillemerg met de suiker.
- Meng vervolgens met de eidooiers en klop los tot een homogene massa.
- Meng met de melk en de room.
- Verdeel het mengsel over 4 porseleinen schaaltjes en bedek met hittebestendige aluminium folie.
Koken met stoom: 85°C | 30-40 min
Gaartijd afhankelijk van dikte en diameter schaaltjes.
- Verwijder de folie.
- Laat afkoelen in de koelkast.
STAP 2: Dresseer
- Breng een dun laagje suiker aan op de crème brûlées.
- Brand af totdat de suiker karameliseert.
- Werk af met wat rood fruit en eventueel een bladje munt.
En dan nu genieten van die heerlijke krak!
Tip:
- De gaartijd kan langer worden, zelfs tot 40 minuten langer, als je een te grote hoeveelheid crème brûlée in één schaal wilt klaarmaken.