fbpx

Grote lenteschoonmaakbeurt in de keuken

Lenteschoonmaakbeurt: hou je keukentoestellen in topconditie!

Je keuken aan een grondige lenteschoonmaakbeurt onderwerpen? Dat is niet alleen hygiënisch, maar zorgt er ook voor dat je toestellen langer meegaan. Zelfs hardnekkig vuil en vieze geurtjes krijg je met behulp van onderstaande tips en de juiste producten zo weer weg.

Het ultieme wapen voor jouw lenteschoonmaak? Microvezeldoekjes!

Naast de universele microvezeldoeken zijn er ook speciale doekjes voor glas en hoogglans. Je kunt ze dus voor zowat elk keukentoestel gebruiken, en dat zowel droog of vochtig, met of zonder reinigingsmiddel.

(Microgolf)oven
Voorkomen is beter dan genezen. Maak de binnen- en buitenkant van je (microgolf)oven daarom dagelijks grondig schoon met een microvezeldoek en een sopje van water en detergent. Is het kwaad al geschied? Gebruik dan een sterk vetoplossende, geurloze ovenreiniger. Spray de (microgolf)oven goed in, laat 10 minuutjes tot maximum 1 uur inwerken en de klus is veel sneller geklaard.

Miele-ovens met pyrolysefunctie zijn nog eenvoudiger. Dankzij deze functie veranderen alle achtergebleven bakresten dankzij de hoge temperatuur in as. Zo komen ze volledig los en moet jij enkel de binnenkant met een doekje afnemen. Zorg tijdens het pyrolyseproces wel voor voldoende ventilatie door je keukendeur of –raam even te openen.

Stoomoven
Maak er een goede gewoonte van om je stoomoven na elke stoombeurt met een sopje van water en detergent schoon te maken. Veeg de binnenkant nadien droog met een microvezeldoek.

Merk je na verloop van tijd een onaangenaam geurtje? Aromatherapie doet wonderen. Neem een stoomschaal en voeg verse kruiden (salie, lavendel, rozemarijn, …) toe. Stoom dit gedurende 10 minuten op 100°C.

Is het tijd om je toestel te ontkalken? Een Miele-stoomoven verwittigt je automatisch en ruim op tijd. Let wel, gebruik enkel en alleen de originele Miele-ontkalkingstabletten.

Combistoomoven & combimicrogolfoven
Onderhoud je combi-oven dagelijks met een microvezeldoekje en een sopje met detergent. Last van bruine vlekken of bakresten? Miele DGClean ovenreiniger vereenvoudigt het schoonmaken van de binnenkant.

Koffiemachines
Koffiedik beschimmelt snel. Verwijder het koffiegruis en het overtollige water van de opvangschaal daarom regelmatig. Vergeet het filtersysteem niet! De spoelfunctie is in elk Miele-koffiemachine geautomatiseerd en als het tijd is om te ontkalken, krijg je hier eveneens een melding van. Let wel, ontkalk en ontvet uitsluitend met originele Miele-producten.

Kookplaat
Elke kookplaat vereist een andere schoonmaakmethode en -producten. Al is er wel één regel die voor elke plaat opgaat en je flink wat schrobwerk bespaart: laat gemorst voedsel niet opdrogen, maar veeg het onmiddellijk van de kookplaat weg. Van alle kookplaten zijn de keramische het meest delicaat. Gelukkig zijn er speciale reinigers voor glaskeramiek en roestvrij staal op de markt waarmee je naast vet, water- en spatvlekken ook ingebrande etensresten in een handomdraai verwijdert.

Dampkap
Het oppervlak en de knopjes van de dampkap maak je perfect schoon met een microvezeldoek, warm water en een geutje afwasmiddel. Verder is het raadzaam om de metalen vetfilters om de 3 à 4 weken te reinigen. Een eenvoudige klus, want ze mogen op een intensief programma in de vaatwasser.

Wist je dat de levensduur van keukentoestellen aanzienlijk verlengt als je ze goed reinigt en onderhoudt? Het uitgebreide gamma Miele-reinigingsproducten omvat alle producten die je nodig hebt om je toestellen in topvorm te houden. Shop nu om aan je lenteschoonmaak te beginnen.

   

Lees meer over