fbpx

Ingenieuze inductiekookplaten

De kookplaat is het ‘epicentrum’ van de keuken, het toestel dat mét stip het meest gebruikt wordt. Logisch dus dat je best kiest voor een kookplaat die snel in gebruik, zuinig en veilig is.

Koken op inductie

Inductie wordt meer en meer de trend in de keuken en dat is niet verwonderlijk. Een inductiekookplaat biedt heel wat voordelen ten opzichte van traditionele kooksystemen. Zo is koken op inductie veilig en efficiënt en geeft een perfecte controle tijdens je bereidingen. Op zoek naar een nieuwe kookplaat? Twijfel niet en kies voor inductie.

Wat is inductie?

Een inductiekookplaat is geen warmtebron. Door de metalen spoelen die in de plaat zitten, wordt de warmte rechtstreeks in de bodem van je pan of pot opgewekt en dat heeft alleen maar voordelen.

Efficiënt en zuinig

Koken op inductie is efficiënt omdat de energie van de kookplaat  meteen zorgt voor de opwarming van de pot of pan. Bij andere kooksystemen wordt de kookplaat opgewarmd die dan op haar beurt de warmte overdraagt aan de potten. Dat zorgt voor restwarmte en dus een verlies van energie.

Snel in gebruik

Koken op inductie gaat veel sneller. Om een voorbeeld te geven: het aan de kook brengen van 1 liter water duurt op inductie ongeveer 3 minuten, op gas bijna 5 minuten en op vitro keramisch tot wel 7,5 minuten.

Perfecte controle

Omdat minder intensiteit van de kookplaat ook onmiddellijk zorgt voor een minder hevige warmteontwikkeling in het kookgerei is inductie zeer goed regelbaar. Hierdoor kan je de gewenste constante temperatuur zeer goed aanhouden.

Veilig

Bij een inductie kookplaat worden de kookzones niet warm zonder een pot of pan erop. In tegenstelling tot andere kooksystemen zal de zone automatisch uitgeschakeld worden wanneer je het kookgerei wegneemt.

Onderhoudsvriendelijk

Een inductie kookplaat is erg snel schoon te maken omdat het oppervlak van de kookplaat van keramisch glas is.  Even vegen met een vochtige doek is meestal genoeg om de kookplaat weer perfect schoon te maken.

Miele, specialist in inductie

Van bij de opmars van inductie hebben de Miele ingenieurs heel intensief samengewerkt met de producenten van kookplaten . De Miele inductie kookplaten zijn dan ook staaltjes van technologisch vernuft.  Ze beschikken over tal van slimme functies die keer op keer voor een geweldige kookervaring zorgen.

FullSurface

Bij een FullSurface-inductie kookplaat van Miele kan de gehele kookplaat benut worden. Net zo flexibel als de kookplaat is de bediening. De bedieningselementen verschijnen met de intelligente panherkenning altijd direct bij de pan. Het bedieningsveld is alleen zichtbaar, wanneer je een pan plaatst. Verschuift de pan, dan gaan de getallen mee.

TempControl

De nieuwe inductiekookplaten van het instapgamma beschikken over een unieke intelligentie techniek die ervoor zorgt dat je gerechten nooit meer aanbranden. Met TempControl kan je er immers voor kiezen om een vaste temperatuur in te stellen op een bepaald kookvlak. Dat is erg handig als je bepaalde bereidingen vaak klaarmaakt. Deze automatische temperatuurcontrole zorgt ervoor dat je op een heel relaxte manier kan koken.

Om het nog handiger te maken, beschikken de inductiekookplaten met TempControl ook over CookAssist. Met deze slimme functie wordt het gebruik van de kookplaat een koud kunstje want je kan via de Miele@mobile app een bepaald gerecht selecteren. Wanneer je bijvoorbeeld biefstuk kiest, zal je door het hele bakproces begeleid worden. Temperaturen  en bereidingstijden worden automatisch doorgestuurd naar de TempControl kookplaat. Resultaat: keer op keer een perfect gebakken stukje vlees volgend de aangegeven cuisson.

Ontdek hier drie recepten voor de perfecte pannekoeken, dankzij TempControl. 

TwoInOne-inductie

Met de TwoInOne-inductie kookplaat kan je op een zorgeloze en bovendien erg aangename manier koken. De geïntegreerde dampkap die één geheel vormt met de kookplaat  verwijdert meteen alle vervelende kookluchtjes. Een downdraft dampkap filtert immers sneller én doeltreffender vet dan een plafond dampkap. Dit omdat vet niet zo hoogt stijgt als damp. Met de Con@ctivity reageert de dampkap bovendien automatisch op je instellingen op het kookvlak en stelt zichzelf in op de juiste stand. Naast dit alles, beschikt deze dampkap over tal van andere troeven:

 

Vernuftig design

Dankzij de naadloze aansluiting kan je potten en pannen heel comfortabel over de kookplaat verschuiven.

PowerFlex-zone

Maar ook in gebruiksgemak gaat de Two-in-One kookplaat nog verder. De PowerFlex-kookzone is ontwikkeld om kookgerei van allerhande formaat snel en efficiënt te verwarmen. Per PowerFlex-zone kan je 2 (kleinere) kookpotten of 1 grote kookpot of braadpan plaatsen.

Hoogwaardige filters

De TwoInOne is uitgerust met een 10-lagige roestvrijstalen filter. Deze is volledig uitneembaar en mag gewoon mee in je afwasmachine.

Comfort en veiligheid

Achter de vetfilters bevindt zich de CleanCover van Miele: een gesloten, glad oppervlak dat eenvoudig schoon te maken is en voorkomt dat je in contact komt met snoeren en onderdelen van de motor.

Heb je graag persoonlijk advies voor jouw keukentoestellen? Ervaar Miele voor je het in huis haalt en boek nu een afspraak in één van onze Miele Experience Centers.