fbpx

Hartige winterse tapasgerechtjes uit de stoomoven

Niets gezelliger dan vrienden of familie uitnodigen op een koude winterse avond aan een tafel vol hapjes om van te smullen. Maak ze klaar in de Miele stoomoven, dan zijn ze niet alleen gezond en lekker, maar ook super makkelijk te bereiden.

RECEPT 1: Kipsaté met hummus

Met deze kruidige kipsatés met humus breng je in no time een zuiders sfeertje op tafel.

Dit heb je nodig

  • 2 kipfilets
  • 1 el kipkruiden
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl ras-el-hanout
  • 2 el olijfolie
  • hittebestendige folie
  • satéstokjes
  • stoomovenpan (geperforeerd)

Zo maak je het

  1. Kruid de kipfilets met de kruiden en wikkel ze één voor één in hittebestendige folie.
  2. Leg de kipfilets in de geperforeerde stoomovenpan en zet ze 25 minuten op 90°C in de Miele stoomoven.
  3. Haal ze uit de stoomoven, snij de kipfilets in reepjes van 2 centimeter en rijg ze op een satéstokje. Serveer met de hummus.
  4. Zo maak je de hummus: Laat de kikkererwten uitlekken en leg ze in een geperforeerde stoomovenschaal. Stoom ze samen met de knoflookteentjes 3 minuten op 100°C in de Miele stoomoven. Voeg na het stomen de kruiden en de olijfolie toe en mix alles fijn tot een glad mengsel.

RECEPT 2: Erwtensoep met gember

Niets zo hartverwarmend als een kopje erwtensoep als het buiten vriest. Deze variant met gember is lekker pittig!

Dit heb je nodig

  • 2 el arachideolie
  • 1 bos lente-ui, schoongemaakt en grof gesneden
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 stuk gember ter grootte van een duim, gehakt
  • 1 kl komijnzaad, geroosterd
  • 800 ml groente- of kippenbouillon
  • 450 g doperwten, vers of diepvries
  • ½ tl palmsuiker of bruine suiker • stoomovenpan (niet-geperforeerd)

Zo maak je het

  1. Stoom de lente-ui, samen met de gember en de knoflook, 6 minuten op 100°C in de niet-geperforeerde stoomovenpan.
  2. Voeg de erwtjes erbij en stoom het groentemengsel nogmaals6 minuten op 100°C.
  3. Haal de stoomovenpan uit de stoomoven, voeg de kruiden, de arachideolie, de suiker en de helft van de groentebouillon toe.
  4. Mix glad en voeg naar smaak de rest van de bouillon toe.

RECEPT 3: Rolletjes van pompoen met krab

Verrassend lekker en zo makkelijk om te maken, deze pompoenrolletjes met krab en mierikswortelcrème. Wedden dat àlle gasten naar dit receptje vragen?

Dit heb je nodig

  • 1 blikje krab van 200 g
  • 2 el roomkaas (Philadelphia)
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el mayonaise
  • mespunt mierikswortelcrème
  • snuifje paprikapoeder
  • ½ butternutpompoen
  • peterselie

Zo maak je het

  1. Snij plakken of repen van de pompoen van ± 2-3 cm dik, 6 cm breed en 12 cm lang. Doe dit met een scherp mes of een mandoline.
  2. Snij de lente-uitjes fijn.
  3. Meng het krabvlees met de roomkaas, mayonaise, Parmezaanse kaas, lente-ui, mierikswortelcrème en paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg een goede lepel vulling op de pompoenreepjes en rol ze op.
  5. Leg ze op de plaat in de stoomoven en stoom ze 10 minuten op 100°C of tot de pompoen gaar is.
  6. Kruid met peper en zout en garneer met gesnipperde peterselie.

6 voordelen van stoomkoken met de GourmetStar

Met de stoomoven tover je niet alleen lekkere gerechten op tafel… Heb jij nog geen stoomoven ? Wij zetten de 6 voordelen van stoomkoken met de GourmetStar van Miele voor jou op rijtje:

  1. De GourmetStar is een vrijstaande stoomoven die je zo op je aanrecht plaats. Je kan er onmiddellijk mee aan de slag.
  2. Dankzij de MonoSteam technologie stoom je op 3 niveaus tegelijk zonder de smaken te mengen.
  3. Stomen is supergezond want vitamines en mineralen blijven beter bewaard en vetstoffen zijn overbodig.
  4. De smaak en structuur van je etenswaren blijven behouden en dat zorgt voor extra lekkere gerechten.
  5. Etenswaren branden niet aan en vloeistoffen koken niet over. Handig!
  6. Stomen is een zuinige manier om warmte over te brengen, dus erg energiebewust.

 

Lees meer over