fbpx

3 zomerse ovenrecepten van chef Seppe Nobels met kaas en seizoensgroenten

Ontdek de culinaire magie van de zomer met drie verrukkelijke recepten van chefkok Seppe Nobels, waarin de zachte smaken van geitenkaas en burrata centraal staan. Laat u inspireren door deze eenvoudige maar smaakvolle gerechten die elke zomertafel transformeren tot een feest. Proef de zon op uw bord en geniet van het beste wat de zomer te bieden heeft!

Rosbief met geitenkaas en olijven

Wat heeft u nodig?

4 personen

Kruidenolie

  • 4 tenen look, gepeld
  • Olijfolie
  • Een handvol tijm
  • een handvol rozemarijn

Gedroogde olijven

  • 100 g olijven, zwart

Rosbief

  • 1 kg rosbief
  • 2 el mosterd, Belgisch
  • Kruidenolie
  • peper
  • zout

Afwerking

  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 bio citroen | zeste
  • een stuk mierikswortel
  • enkele plukjes kervel
  • enkele takjes krulpeterselie
  • een handvol jonge spinazie

Bereiding

STAP 1: KRUIDENOLIE

  • Meng de blaadjes tijm en rozemarijn samen met de knoflook in een vijzel, totdat ze goed gemengd zijn.
  • Voeg olijfolie toe aan het mengsel en meng het goed door.

STAP 2: GEDROOGDE OLIJVEN

  • Hak de olijven grof en leg ze op een bakplaat.
  • Droog in de oven.
       Hetelucht plus: 160°C | 20 min

STAP 3: ROSBIEF

  • Kruid de rosbief met versgemalen peper en zout.
  • Bestrijk vervolgens met de mosterd en wentel het vlees door de kruidenolie.
  • Leg het vlees in een ovenschaal en bak af.
       Automatisch programma: Vlees | Rund | Rosbief

STAP 4: AFWERKING

  • Haal de rosbief uit de oven en laat rusten.
  • Roer het braadvocht van de rosbief los met 3 eetlepels olijfolie.
  • Snij het vlees in flinterdunne plakken.
  • Leg de plakjes op borden en werk af met de zachte geitenkaas, de gedroogde olijven, de kervel, de krulpeterselie, een handvol jonge spinazie, wat zeste van citroen, geraspte mierikswortel en enkele druppels braadvochtolie.

Gepofte aardpeer met Ardeense ham en burrata

Wat heeft u nodig?

4 personen

Gepofte aardperen

  • 16 aardperen
  • zonnebloemolie
  • 4 tenen knoflook
  • 4 takken tijm

Afwerking

  • 2 bollen burrata
  • 1 mierikswortel
  • 8 plakken Ardeense ham
  • 2 eetlepels tahini
  • enkele takjes tijm

Bereiding

STAP 1: GEPOFTE AARDPEREN

  • Schrob de aardperen goed schoon met een groenteborstel en snijd ze in de lengte in tweeën.
  • Giet flink wat olie in de HUB en leg er de aardperen in met de snijkant naar beneden.
  • Leg de gekneusde knoflook en de tijm bij de aardperen.
  • Plaats een deksel op de hub en plaats in de oven.
        Hetelucht plus: 190°C | 25min.
    Opgelet haal het deksel van de Hub voor de laatste 10 min.

STAP 2: AFWERKING

  • Trek de burrata in stukken en verdeel over borden.
  • Rasp er wat mierikswortel over.
  • Leg er de gepofte aardperen en de plakken Ardeense ham bij.
  • Roer de tahini door het braadvocht van de aardperen en druppel het over de bereiding.
  • Werk af met enkele blaadjes tijm.

DUURZAME SMAAKMAKER

U hoeft de schil van heel wat groenten niet te verwijderen. Ze is voedzaam, erg lekker en wordt extra krokant bij het bakken.

Salade van radijzen en burrata

Wat heeft u nodig?

4 personen

Gepekelde radijzen

  • 2 bussels radijzen
  • 150 g suiker
  • 3,5 dl water
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 30 g zout
  • 5 jeneverbessen
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagels

Mayonaise van radijsblad

  • Loof van een bussel radijzen
  • 4 dl zonnebloemolie
  • 1 dl eierdooiers
  • 3 el mosterd, Belgisch
  • 3 el wittewijn- of appelazijn
  • peper
  • zout

Afwerking

  • extra radijzen en loof
  • 4 burrata’s
  • peper
  • fleur de sel

Bereiding

STAP 1: GEPEKELDE RADIJZEN

  • Was de radijzen en snij het loof weg, maar laat een stukje zitten.
  • Snij de radijzen van loof naar wortel in tweeën en doe ze in gesteriliseerde glazen potten.
    Tip: Steriliseren van bokalen in de stoomoven? Plaats de bokalen onderste boven op een ovenrooster en stoom voor 15 min op 100°C.
  • Doe de suiker in een pan met 1 eetlepel van het water en laat karamelliseren.
  • Blus met de rest van het water en de azijn.
  • Doe er het zout, de jeneverbessen, de laurier en de kruidnagels bij.
  • Giet de warme pekel over de radijzen.
  • Sluit de glazen potten en laat minstens een week rusten.

STAP 2: MAYONAISE VAN RADIJSBLAD

  • Spoel het loof van de radijzen en dep goed droog.
  • Mix het loof met de olie.
  • Doe de eierdooiers met de mosterd en de azijn in een maatbeker. Kruid met peper en zout.
  • Houd vervolgens de maatbeker schuin en giet er voorzichtig de groene olie bij.
  • Mix het geheel tot mayonaise.
    Seppe’s tip: Zet de maatbeker recht, plaats de staafmixer op de bodem en trek de mixer omhoog terwijl je cirkels maakt.

STAP 3: AFWERKING

  • Snij de gepekelde radijzen in vieren.
  • Snij de rauwe radijzen heel fijn met de mandoline en spoel ze kort in ijskoud water.
  • Leg de gepekelde en rauwe radijzen op een bord.
  • Werk af met wat loof van de radijzen, een bol burrata in het midden, een draai van de pepermolen en fleur de sel.

Heb je nog over van de mayonaise? Bekijk hier nog een gerecht van Seppe Nobels met de mayonaise van radijsblad.

DUURZAME SMAAKMAKER

Door groenten te pekelen kunt u ze lang bewaren. Gebruik altijd brandschone glazen bokalen die u goed gesteriliseerd hebt. Als u ze op een koele, donkere plek zet, kunt u ze een jaar bijhouden.

Leer onze Miele toestellen kennen tijdens een van onze culinaire workshops.

Ontdek nu onze Miele culinaire workshops!

Lees meer over