Bereiding
Stap 1: Buikspek
- Snij het buikspek in stukken van ongeveer 200 gram.
- Meng de bruine suiker met de sojasaus, olijfolie en snuifje peper tot een marinade.
- Leg de stukken buikspek naast elkaar in een grote vacumeerzak en voeg de
marinade toe.
- Vacumeer en stoom.
Vacuümlade: Vacuümstand 3 | Sluitstand 3.
Sous-vide: 70°C | minimum 6 uur.
Tip: Hoe kleiner de stukken spek, hoe korter de stoomtijd
Stap 2: Chutney
- Snij de sjalot fijn en stoom in een geperforeerde stoomovenpan.
Koken met stoom: 100°C | 3 min.
- Schil de mango en snij in blokjes. Voeg vervolgens toe aan de gestoomde sjalot.
- Meng er de confi tuursuiker en de fijngesneden chili onder. Stoom.
Koken met stoom: 100°C | 10 min.
Stap 3: Gegrilde groenten
- Was de wortelen en plaats in een geperforeerde stoomovenpan.
- Snij de sjalotten, met schil, in en plaats in een geperforeerde stoomovenpan.
- Kruid de groenten met peper en zout. Stoom.
Speciale toepassingen | Menukoken.*
Stap 4: Gepofte puree
- Was de aardappelen en plaats in de HUB. Bedek met het zout en bak af.
Hetelucht Plus: 160°C | +/- 60 min.
Stap 5: Afwerking
- Haal de aardappelen uit het zout, pel en plet tot puree met een klontje boter. Kruid af
met peper en zout.
- Snij de courgette in dunne schijfjes en gril samen met de gestoomde groenten en
buikspek op de BBQ of grillplaat.**
Tip: Kruid eventueel af met extra kruiden naar wens.
- Dresseer het bord naar keuze en werk af met de chutney.
* Heb je geen menukoken op je toestel? Stoom dan de 3 groenten samen op 100°C gedurende 10 min.
** Grill(plaat) steeds 5 à 10 min laten voorverwarmen.