fbpx

3 overheerlijke BBQ recepten die u moet proberen

Stel u voor: een zwoele zomeravond, de geur van smeulende houtskool en de belofte van een smakelijk feestmaal. We nemen u mee op een culinaire reis naar drie onweerstaanbare BBQ-recepten die elke liefhebber van goed eten zullen betoveren. We verzamelden een heerlijk BBQ-menu met geroosterde paprika soep, gegrilde goudbrasem en traag gegaard buikspek. Haal diep adem, laat je inspireren en bereid je voor op een onvergetelijke avond vol smaak en gezelligheid.

Geroosterde paprikasoep met lookbrood

Wat heeft u nodig?

4 personen

  • 1 bol look
  • 2 paprika’s
  • 2 rode uien
  • 1 bouillonblokje | kip
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Lookbrood

  • 1 stokbrood
  • Olijfolie

Afwerking

  • 1 lente-ui

Bereiding

Stap 1: Soep

  • Snij de paprika en de rode ui in grove stukken en verdeel de groenten over een gesloten bakplaat..
  • Snij de top van de bol look en leg deze in de hoek van de bakplaat.
  • Verkruimel het bouillonblokje over de groenten.
  • Besprenkel met olie en werk af met een draai van de pepermolen.
  • Rooster de soep.
    Combinatiegaren: 190°C | 60% | 30 min.
    of gril de groenten op de BBQ / grillplaat.*
  • Duw de teentjes look uit de bol en hou 2 teentjes apart voor het brood.
  • Mix de overige teentjes look samen met de geroosterde groenten tot een glad geheel.
  • Voeg heet water toe tot de gewenste dikte van de soep is bereikt.
  • Kruid eventueel af met peper en zout.
    Tip: Wil je alsnog liever een dip? Voeg dan geen water
    toe en serveer het gemixt geheel met het brood.

Stap 2: Lookbrood

  1. Snij het stokbrood in dikke sneetjes en plaats op het ovenrooster.
  2. Bestrijk 1 kant met olie en de geroosterde look.
  3. Bak af.
    Combinatiegaren: Grill | stand 3 | 60%
    of gril het brood op de BBQ / grillplaat.*

Stap 3: Afwerking

  1. Serveer de soep met een gegrild lookbroodje en fijngesneden lente-ui.

* Grill (plaat/oven) steeds 5 à 10 min. laten voorverwarmen!

Gegrilde goudbrasem met venkel en groentevinaigrette

Wat heeft u nodig?

4 personen

Venkel

  • 1 venkel
  • peper
  • zout
  • 2 el sesamolie

Vinaigrette

  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 bussel lente-ui
  • 4 el sesamolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • peper
  • zout

Afwerking

  • 4 filets goudbrasem | met vel
  • Enkele takjes dragon

Bereiding

Stap 1: Venkel

  1. Snij de venkel in plakken van 1 cm dik en plaats deze naast elkaar in een vacumeerzak.
  2. Kruid af met peper en zout en voeg de sesamolie toe.
  3. Vacumeer en stoom.
    Vacuümlade: Vacuümstand 3 | Sluitstand 3.
    Koken met stoom: 100°C | 8 à 10 min.

Stap 2: Vinaigrette

  1. Snij de venkel in plakken van 1 cm dik en plaats deze naast elkaar in een vacumeerzak.
  2. Kruid af met peper en zout en voeg de sesamolie toe.
  3. Vacumeer en stoom.
    Vacuümlade: Vacuümstand 3 | Sluitstand 3.
    Koken met stoom: 100°C | 8 à 10 min.

Stap 3: Afwerking

  1. Haal de venkel uit de vacumeerzak en dep droog.
  2. Gril de venkel en de visfilets op de BBQ of grillplaat.
  3. Hak de dragon fijn en meng vlak voor het serveren onder de vinaigrette.
  4. Dresseer het bord naar keuze.

Traag gegaard buikspek met gepofte zoete aardappelpuree en gegrilde groenten

Wat heeft u nodig?

Buikspek (4 personen)

  • 1 kg buikspek
  • 50 g bruine suiker
  • 3 el sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • Peper

Chutney

  • 1 sjalot
  • 1 mango
  • 1 rode peper
  • 30 g confituursuiker

Gegrilde groenten

  • 8 jonge wortels | kleurrijk
  • peper
  • zout
  • Olijfolie
  • 4 sjalotten

Gepofte puree

  • 3 zoete aardappelen
  • 2kg zout

Afwerking

  • 100 g boter
  • 1 courgette

 

Bereiding

Stap 1: Buikspek

  1. Snij het buikspek in stukken van ongeveer 200 gram.
  2. Meng de bruine suiker met de sojasaus, olijfolie en snuifje peper tot een marinade.
  3. Leg de stukken buikspek naast elkaar in een grote vacumeerzak en voeg de
    marinade toe.
  4. Vacumeer en stoom.
    Vacuümlade: Vacuümstand 3 | Sluitstand 3.
    Sous-vide: 70°C | minimum 6 uur.
    Tip: Hoe kleiner de stukken spek, hoe korter de stoomtijd

Stap 2: Chutney

  1. Snij de sjalot fijn en stoom in een geperforeerde stoomovenpan.
    Koken met stoom: 100°C | 3 min.
  2. Schil de mango en snij in blokjes. Voeg vervolgens toe aan de gestoomde sjalot.
  3. Meng er de confi tuursuiker en de fijngesneden chili onder. Stoom.
    Koken met stoom: 100°C | 10 min.

Stap 3: Gegrilde groenten

  1. Was de wortelen en plaats in een geperforeerde stoomovenpan.
  2. Snij de sjalotten, met schil, in en plaats in een geperforeerde stoomovenpan.
  3. Kruid de groenten met peper en zout. Stoom.
    Speciale toepassingen | Menukoken.*

Stap 4: Gepofte puree

  1. Was de aardappelen en plaats in de HUB. Bedek met het zout en bak af.
    Hetelucht Plus: 160°C | +/- 60 min.

Stap 5: Afwerking

  1. Haal de aardappelen uit het zout, pel en plet tot puree met een klontje boter. Kruid af
    met peper en zout.
  2. Snij de courgette in dunne schijfjes en gril samen met de gestoomde groenten en
    buikspek op de BBQ of grillplaat.**
    Tip: Kruid eventueel af met extra kruiden naar wens.
  3. Dresseer het bord naar keuze en werk af met de chutney.

 

* Heb je geen menukoken op je toestel? Stoom dan de 3 groenten samen op 100°C gedurende 10 min.

** Grill(plaat) steeds 5 à 10 min laten voorverwarmen.

Leer onze Miele toestellen kennen tijdens een van onze culinaire workshops.

Ontdek nu onze Miele culinaire workshops!

Lees meer over