fbpx

Rouleaux de sole à la mangue

Ingrediënten voor 6 personen

Saus

  • 1,5 rijpe mango in kleine stukjes gesneden
  • 1,5 eetlepel boter
  • 1,5 eetlepel suiker
  • 1,5 eetlepel rijstazijn
  • 1,5 eetlepel witte balsamicoazijn
  • Sap van 1 grote limoen
  • 1 fijngesneden rood pepertje

Visrolletjes

  • 18 mooie tongfilets
  • 1,5 rijpe mango in kleine stukjes
  • 1 fijngesneden rood pepertje
  • 5 fijngesnipperde sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels fijngesneden koriander
  • 1 koffielepel olijfolie
  • Witte peper van de molen
  • Zout

Bereiding

  1. Voor de saus: smelt de boter in een pan op het vuur, en bak er de stukjes mango in, samen met de suiker. Voeg er de rijstazijn, de balsamicoazijn, het limoensap en het rode pepertje aan toe en laat langzaam op een zacht vuurtje inkoken.
  2. Doe alle ingrediënten voor de visrolletjes in een kom en laat trekken. Leg de tongfilets met de mooie kant naar beneden en besmeer ze met de mangomarinade alvorens ze op te rollen. Zet zo nodig vast met een prikkertje.
  3. Leg de tongrolletjes in een ingevette geperforeerde pan van 1,5 liter met daaronder een niet-geperforeerde pan van 1,5 liter.
  4. Stoom de tongfilets 4 à 6 min op 80°C (afhankelijk van de dikte van de filets en de gewenste gaarheid).
  5. Leg de rolletjes op een bedje van mangosaus.

Tip: Als je de stoomovenpan voor de vis niet wil invetten, kun je op de bodem van de pan een paar slablaadjes leggen, zodat de vis niet aan de pan vastplakt. Slablaadjes zijn poreus en neutraal van smaak.

Lees meer over