Vegan madeleines

Dé bekendste Franse cakejes zijn ongetwijfeld de madeleines. Deze luchtige botergebakjes geuren héérlijk en hebben die typische bolle schelpvorm. Krijg jij vegan lovers over de vloer? Verras ze dan met deze heerlijke variant.

Ingrediënten vegan madeleines

  • 150g bloem
  • 100g poedersuiker
  • 4g bakpoeder
  • 2 snuifjes zout
  • 110ml plantaardige melk
  • 70ml arachideolie
  • Merg van 1 vanillestokje
  • Amandel essence

Bereiding vegan madeleines

  1. Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht plus.
  2. Meng de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout in een mengkom.
  3. Voeg de melk, de olie, amandelessence (naar smaak) en het merg van het vanillestokje toe.  Meng tot een homogeen beslag.
  4. Giet het beslag in een spuitzak en laat gedurende 2 uur rusten in de koelkast.
  5. Vul de vorm voor ¾ met beslag en plaats in de oven. Bak de madeleines gedurende 15-tal minuten.

Wist je dat?

Met je nieuwe combi-stoomoven zijn de mogelijkheden onbeperkt. Om dit zo snel mogelijk te ontdekken, biedt Miele je een gratis accessoire-set van Le Creuset aan. Een goede start voor jarenlang bakplezier. De set t.w.v. € 144 bevat een ronde springvorm, een broodvorm, een bakkwast en bakvormen voor mini-muffins en madeleines. Wij helpen je bij elk van de bakvormen al op weg met enkele inspirerende recepten. Ontdek ze hier!

 

Op zoek naar nog meer inspiratie? Schrijf je in voor één van onze workshops.