fbpx

Vegan madeleines

Dé bekendste Franse cakejes zijn ongetwijfeld de madeleines. Deze luchtige botergebakjes geuren héérlijk en hebben die typische bolle schelpvorm. Krijg jij vegan lovers over de vloer? Verras ze dan met deze heerlijke variant.

Ingrediënten vegan madeleines

  • 150g bloem
  • 100g poedersuiker
  • 4g bakpoeder
  • 2 snuifjes zout
  • 110ml plantaardige melk
  • 70ml arachideolie
  • Merg van 1 vanillestokje
  • Amandel essence

Bereiding vegan madeleines

  1. Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht plus.
  2. Meng de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout in een mengkom.
  3. Voeg de melk, de olie, amandelessence (naar smaak) en het merg van het vanillestokje toe.  Meng tot een homogeen beslag.
  4. Giet het beslag in een spuitzak en laat gedurende 2 uur rusten in de koelkast.
  5. Vul de vorm voor ¾ met beslag en plaats in de oven. Bak de madeleines gedurende 15-tal minuten.