fbpx

Het recept voor een uitstekende brunch

Even geen ideeën meer om jouw gezin mee te verrassen op zondag ? Wij helpen je met enkele leuke brunch recepten! Naast de standaard niet-te-missen zaken zoals vers fruitsap, ontbijtkoeken en beleg, koos Miele enkele lekkere recepten uit om met jullie te delen. Het ideale cadeau voor een gezellig dagje; een zorgeloze brunch op zondag.

Zelfgemaakte havermout

  • 60 g havermout
  • 300 ml melk
  • vers fruit naar keuze
  • gedroogd fruit
  • noten
  • chiazaden
  • pompoenpitten
  • goijibessen
  • agavesiroop

Bereiding

  • Doe de havermout in een diepe niet-geperforeerde (porseleinen) stoomovenpan.
  • Giet er de melk over.
  • Plaats de stoomovenpan in de stoomoven. Kies ‘Koken met stoom: 100°C | 3 min’.
  • Voeg fruit, noten en de andere ingrediënten toe naar smaak.

Chocoladebroodjes

Kooktijd: 34 à 45 min. – Totale tijd: 90 min.

Wat heb je nodig

  • 500 g zelfrijzende bloem
  • 250 g plattekaas
  • 100 g suiker
  • 90 ml melk
  • 90 ml zonnebloemolie
  • 75 g chocoladedruppels
  • 1 ei
  • 1/2 tl zout
  • 1 zakje vanillesuiker

Vergeet ook niet:

  • PerfectClean-bakplaat (optioneel)
  • Bakpapier

Recept

  • Meng met een garde de plattekaas met de melk, de olie en het ei in een kom.
  • Meng de bloem, de suiker, het zout, de chocoladedruppels en de vanillesuiker in een andere kom.
  • Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en kneed goed gedurende een drietal minuten.
  • Laat het beslag 10 minuten rusten.
  • Verdeel het beslag op 12 gelijke stukken.
  • Leg het op de met bakpapier bedekte bakplaats en plaats de bakplaat in de combi-stoomoven op de middelste richel.
  • Kies automatische programma’s, broodjes, zoet broodjes, kwark-oliedeeg, bakken of stel de volgende stappen in met ‘Eigen programma’:
    1. Combinatiegaren, boven-onderwarmte, 50°C, 100% vocht, 5 minuten
    2. Combinatiegaren, boven-onderwarmte, 165°C, 50% vocht, 5 minuten
    3. Combinatiegaren, boven-onderwarmte, 165°C, 0% vocht, 20-25 minuten (afhankelijk van de gewenste bruining)

Geen paniek! Het deeg van deze overheerlijke broodjes is door het gebruik van plattekaas eerder een beslag te noemen. Minder stevig om broodjes te vormen, maar daarna o zo heerlijk. Probeer zeker de mogelijke varianten met rozijnen, veenbessen,…

Omelet-rol

Bereiding: 20 minuten

Wat heb je nodig

  • 10 eieren (medium)
  • 15-20 kerstomaatjes
  • Peper
  • Zout
  • 1dl melk
  • 150g gekookte ham of gerookte zalm
  • Eventueel extra Kruiden naar smaak, vb. rozemarijn, bieslook, oregano, paprikapoeder, chilipeper…

Recept

  1. Snij de tomaatjes in twee en snij de ham of zalm in kleine reepjes. Snij de kruiden, indien nodig, fijn.
  2. Meng de eieren met de melk en kruiden tot een luchtig mengsel.
  3. Voeg de tomaatjes en ham of zalm toe.
  4. Kruid naar smaak en meng.
  5. Warm de Miele oven voor op hetelucht plus 170°C.
  6. Giet het eimengsel op een Miele bakplaat, zodat de bakplaat bedekt is met ei. Invetten of bakpapier is niet nodig. Indien je geen Miele PerfectClean bakplaat hebt, vet je bakplaat in of leg eerst een vel bakpapier op de bakplaat.
  7. Bak de omelet in de Miele oven op 170°C gedurende 10-15 minuten op de middelste richel tot de omelet stevig aanvoelt en lichtjes bruin wordt.
  8. Neem de bakplaat uit de Miele oven en leg een vochtig handdoek op de omelet. Rol de omelet onmiddellijk op tot een mooie stevige rol.
  9. Laat de omelet enkele minuten rusten en snij een snede van ongeveer 1cm van de rol. Serveer met een frisse salade.

Tip! Zelfgemaakte confituur

Maak je eigen confituur met je Miele stoomoven en geef je paasbrunch die extra speciale toets! Ontdek drie van Miele’s heerlijke recepten voor zelfgemaakte confituur hier.

Hopelijk kan je hiermee aan de slag om een geweldige brunch te organiseren! Al deze recepten vind je ook terug in ons exclusief kookboek “Op en Top Genieten”, te koop in onze webshop.

Lees meer over