Drie keer zelfgemaakte confituur

Maak je eigen confituur met je Miele stoomoven. Het perfecte geschenk voor de juf of meester, of gewoon lekker voor jezelf! Ontdek drie van Miele’s heerlijke recepten voor zelfgemaakte confituur.

 

inspired-lang © Miele, 2018

Chiajam van blauwe bessen

Ingrediënten

  • 500 g blauwe bessen
  • 3 el chiazaadjes

Optioneel:

  • 1 el honing
  • 1 tl citroensap
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding

  1. Leg de blauwe besjes in een stoomovenpan zonder gaatjes. Voeg de vanillesuiker, honing en citroensap toe en meng.
  2. Plaats de stoomovenpan in een Miele stoomoven en stoom gedurende 4 minuten op 100°C tot je een coulis bekomt. Roer eventueel, zodat je een fijnere structuur bekomt.
  3. Meng de chiazaadjes onder de bessencoulis en giet in een gesteriliseerde bokaal. Plaats de bokaal onmiddellijk op zijn kop en laat afkoelen. De jam begint te dikken door de chiazaadjes na enkele uren.

 

Rabarberconfituur met vanille

Ingrediënten

  • 1kg rabarber
  • 2 vanillestokjes
  • 500g confituursuiker (verhouding ½)

Bereiding

  1. Schil de rabarber goed, zodat alle harde vezels verwijderd zijn.
  2. Snij de rabarber in fijne schijfjes en leg ze in een stoomovenschaal zonder gaatjes.
  3. Snij de vanillestokjes open en voeg deze toe aan de rabarberstukjes. Overgiet met de confituursuiker.
  4. Plaats de stoomovenschaal in de Miele stoomoven en stoom gedurende 10 minuten. Haal uit de stoomoven en roer zodat alle suiker terug goed verdeeld is.
  5. Plaats de stoomovenschaal terug in de Miele stoomoven en stoom een tweede maal gedurende 10 minuten.
  6. Indien je een fijnere confituur wilt, stamp de stukjes dan kort met een pureestamper. Verwijder de vanillestokjes.
  7. Giet in een gesteriliseerde bokaal en sluit goed af. Plaats de bokaal onmiddellijk op zijn kop en laat afkoelen.
rabarber © Miele, 2018

Kruidige peren confituur

Ingrediënten

  • 1kg rijpe peren
  • 1 kaneelstokjes
  • een stuk gember van ongeveer 1.5cm
  • 500g confituursuiker (verhouding ½)

Bereiding

  1. Schil en rasp de gember fijn.
  2. Schil de peren en snij in fijne blokjes. Doe de blokjes in een stoomovenpan zonder gaatjes. Voeg de gember, confituursuiker en kaneelstok toe.
  3. Schuif de stoomovenpan in een Miele stoomoven en stoom gedurende 7 minuten. Haal uit de stoomoven en roer zodat alle suiker terug goed verdeeld is.
  4. Plaats de stoomovenschaal terug in de Miele stoomoven en stoom een tweede maal gedurende 7 minuten.

Benieuwd wat je nog zoal met je (combi) stoomoven kan doen? Schrijf je in op één van onze workshops via onze website.

Lees meer over