fbpx

Happy Valentine: gestoomde oesters en ‘café Amore’

Wat dacht je van een afrodisiacum met een oosterse toets uit de stoomoven? Perfect voor Valentijn. Leg de oesters in de stoomoven en geniet samen na met een gelegenheidsdessert, de ‘café Amore’. Smakelijk!

1) Gestoomde oesters met oosterse dressing

Stoomtijd: 5 à 7 min. – totaal: 20 min.

Wat heb je nodig?

(voor 2 personen)

6 à 8 oesters

Dressing

  • ½ tl gember | geraspt
  • 1 el limoensap
  • 1 el sojasaus of oestersaus
  • ¼ tl sesamolie
  • ½ tl sesamzaadjes – indien allergie aan sesam: olie vervangen door sushiazijn

Afwerking

  • chilipeper | dunne ringen (zonder zaadjes)
  • lente-ui | dunne ringen
  • koriander | fijngesneden

Zo maak je gestoomde oesters met oosterse dressing

  1. Leg de oesters op de bolle kant in een geperforeerde stoomovenpan.
  2. Plaats de pan in de stoomoven en stoom tot ze iets open staan.
    KOKEN MET STOOM: 100°C | 5 à 7min.
  3. Meng ondertussen de dressing.
  4. Haal de oesters uit de stoomoven en open de schelp.
  5. Verdeel de oester over een grote platte schaal.
  6. Lepel de dressing over elke oester en werk af met chili-peper, lente-ui en fijngesneden koriander.

Smakelijk!

2) ‘Café Amore’

Bereidingstijd: 15 min.

Ingrediënten per glas:

  • 30ml cognac
  • 30ml amaretto likeur
  • 1 tas koffie
  • 50ml room, 40%
  • 5g suiker

Zo maak je een ‘café Amore’

  1. Klopt de room met de suiker op.
  2. Giet de cognac met amaretto in een hoog koffieglas.
  3. Zet 1 tas koffie, in het koffieglas.
  4. Roer eventjes door.
  5. Werk af met de opgeklopte room – tip: vervang de slagroom door melkschuim.

Smakelijk!

Lees meer over