3 heerlijke griezelrecepten voor Halloween

Op zoek naar de perfecte mix van griezel en smaak voor uw Halloweenfeest? Laat u inspireren door deze drie huiveringwekkend lekkere recepten! Of u nu smult van heksenvingers, geniet van heerlijk zoete kaneelbroodjes of griezelt van onze gevulde Halloweenpaprika’s, deze creaties zullen uw gasten betoveren. Duik in de wereld van Halloween en maak van uw feest een angstaanjagend succes – met gerechten die niet alleen eng zijn om te zien, maar ook onweerstaanbaar lekker smaken!

Pompoen kaneelbroodjes

Ingrediënten

  • 1 pizzadeeg, rechthoekig
  • 50g boter, zacht
  • 2tl kaneel
  • 50g suiker, cassonade
  • Amandelnoten
  • Glazuur (optioneel)

Accessoires

  • 1 (geperforeerde) bakplaat
  • Keukentouw

Bereiding

  1. Plaats het deeg op uw werkblad.
  2. Meng de kaneel door de zacht boter en besmeer hiermee het deeg.
  3. Verdeel de suiker gelijkmatig over de boter.
  4. Rol de pizzadeeg op en snij de rol deeg in plakken van +/-3 cm dik.
  5. Neem een stuk keukentouw en haal het door wat olijfolie.
  6. Leg het midden van het touw horizontaal over een plak deeg en wikkel het touw enkele keren rond het deeg totdat er een pompoen-vorm ontstaat.
  7. Knoop vervolgens het touw vast. Herhaal dit voor de overige plakken deeg.
  8. Plaats de pompoentjes op een geperforeerde bakplaat.
  9. Plaats de bakplaat in de oven en bak af.
       Hetelucht Plus: 200°C | 15 à 20 min
  10. Verwijder het touw.
  11. Werk eventueel af met glazuur en gebruik een amandelnoot als steeltje.
    Tip : Maak uw eigen glazuur door 100g poedersuiker te mengen met 2el melk en kleurstof naar keuze.

Veel plezier!

Heksenvingers

Ingrediënten

  • 350g bloem
  • 105g boter, koud | in blokjes
  • Snuif zout
  • 1.5 eieren
  • 75g suiker, fijn
  • 1.25 tl bakpoeder
  • Confituur, rood
  • 20 gepelde amandelen

Accessoire

  • 1 (geperforeerde) bakplaat

Bereiding

  1. Mix de bloem, koude boter, zout, eieren, suiker en bakpoeder tot homogeen deeg.
  2. Verdeel het deeg in 20 gelijke stukjes.
  3. Rol elk stukje tot een worstje ter lengte van uw eigen wijsvinger.
  4. Maak bovenaan elke worstje een kuiltje daar waar de nagel komt.
  5. Bestrijk de kuiltjes met wat confituur en leg er een gepelde amandel bovenop. Druk kort aan.
  6. Maak met behulp van een tandenstoker de lijntjes in de vingers.
  7. Leg de vingers op een (geperforeerde) bakplaat.
  8. Plaats de bakplaat in de oven en bak af.
       Hetelucht Plus: 180°C | 20tal min.
  9. Laat de koeken volledig afkoelen.

Serveer met de confituur.

Gevulde Halloweenpaprika’s

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 2 groene paprika’s
  • 300g rijst
  • 300ml water
  • Peper
  • Zout
  • 100g gekookte kip- en hamblokjes
  • 100g fijngesneden paprikareepjes
  • 1 plantje koriander
  • 50g geplette nootjes
  • 150g ricotta

Accessoire

  • 1 (geperforeerde) bakplaat

Bereiding

  • Doe de rijst en het water in een niet-geperforeerde stoomovenpan en stoom.
       Koken met stoom: 100°C | tijd aangegeven op de verpakking.
  • Snij de bovenkant van de paprika’s (= hoedje) en verwijder de zaden.
  • Snij aan 1 kant een eng ‘Halloween’ gezichtje uit de paprika’s.
  • Vul de paprika’s met de rijstmengeling, zet het hoedje er terug op en plaats op een (geperforeerde) bakplaat.
  • Plaats de bakplaat in de oven en stel in:
    Hetelucht Plus : 180°C | 15 à 20 min.

Serveer

Leer onze Miele toestellen kennen tijdens een van onze culinaire workshops.

Ontdek nu onze Miele culinaire workshops!

Lees meer over