fbpx

Lavendel rijstpap met fruit

Kies deze zomermaanden voor een lichter dessert, klaar in een vingerknip in jouw Miele (druk)stoomoven. Deze lavendel rijstpap van Stephanie Scheirlynck geeft een heerlijke twist aan een klassieker.

Voedingswaarde per portie:
225 KCal
35g KH
9g E
6g V

Stéphanie met de drukstoomoven Heikki

Ingrediënten

  • 1 liter half volle melk
  • 125 g dessertrijst
  • 2 eetlepels lavendelbloemen
  • 1 koffielepel kokosolie
  • 1 lepel ahornsiroop
  • 2 eetlepels granaatappelpitten
  • enkele blaadjes munt
  • 1 handvol rode druiven
  • 1 handvol pistachenoten gehakt

Bereiding

Doe de lavendelblaadjes in een theehoudertje en leg deze in de melk in een niet-geperforeerde stoomovenpan. Stoom de melk gedurende 1 minuut op 100°C in de stoomoven. Laat 10 minuten trekken en zeef.  Vang de melk op in een stoomovenpan.

Voeg de rijst bij de melk en voeg deze samen terug in de niet-geperforeerde stoomovenpan. Laat de rijst met melk 30 minuten stomen op 100°C, neem uit de stoomoven en roer stevig, stoom daarna nogmaals 35 minuten op 100°C. Roer stevig en laat afkoelen.

Bak ondertussen de druiven in de kokosolie en voeg de ahornsiroop toe.

Verdeel de rijstpap in potjes, laat afkoelen en werk af met de granaatappelpitten, de rode druiven, de munt en de pistachenoten.

Lavendel rijstpap/Le riz au lait à la lavande Heikki

Probeer de lavendelrijstpap zelf uit en laat ons weten wat jij ervan gestoomd hebt op instagram. Tag ons met @mielebelgium !

Lavendel rijstpap/Le riz au lait à la lavande
Lavendel rijstpap/Le riz au lait à la lavande
Druiven in de pan
Heikki