-
Zet een pan op de kookplaat en verwarm hier wat olijfolie in.
-
Voeg boter toe en doe de fijngesnipperde sjalot en knoflook erbij.
-
Fruit de sjalot zonder dat deze kleurt.
-
Voeg de risottorijst toe en blijf roeren totdat de rijst goed gemengd is met de boter en olie.
-
Voeg 600ml groentebouillon toe en plaats de pan in de stoomoven.
-
Stel de oven in op stomen 100⁰C. ca. 18/21 minuten en plaats de pan in de oven.
-
Bak intussen kort de paddenstoelen aan in olijfolie met wat sjalot. Breng op smaak met peper en zout en voeg op het laatst de gesneden peterselie toe.
-
Neem de risotto uit de stoomoven en controleer de garing. De risotto moet een beetje lopend van structuur zijn.
-
Voeg nu de geraspte Parmezaan toe en verdeel de risotto over de verwarmde borden uit de
warmhoudlade.
-
Schep op ieder bord gemengde paddenstoelen en laat er een druppel olie over vallen.