fbpx

Binnenkijker: het hart van het huis

We nemen een kijkje in de keuken van Marleen, waar eetkamer en keuken versmelt zijn tot prachtige leefruimte. Marleen koos voor een microgolf- en stoomoven, de TwoInOne kookplaat met geïntegreerde dampkap en een traditionele oven. Dat deed ze bewust, want ze had in haar vorige keuken al een Miele-oven waar ze dol op was.

“Ik heb al eens een keuken gehad met een aantal keukentoestellen maar niet volledig Miele. Enkel de oven had ik, was ook met stoom, maar de kookplaat was toen niet van Miele. Maar de ovens die kende ik wel al, ja. We wilden nu alles van hetzelfde merk, en ook met de goeie ervaring van zowel het toestel als de service na verkoop werd het dan Miele. Dus als er problemen zijn, wordt het altijd opgelost. En op vrij correcte en snelle manier. En dat was toch een belangrijke reden om nu ook alles Miele te kiezen.”

Vooral de kookplaat, daar is Marleen fan van. Het is volgens haar veel vlotter koken met de inductiekookplaat. “Het is de eerste keer dat ik inductie heb, da’s voor mij echt wel een verademing. Ik was het vroeger gewoon om op gas te koken, en heb dan een tijdje op keramische plaat gekookt en dat was verschrikkelijk. Ik kreeg dat nooit op de juiste temperatuur, en aanbakken … Nooit meer.”

De keuze om voor een geïntegreerde dampkap te kiezen, lag dan weer eerder bij het design. “Ja de voornaamste reden is omdat we eigenlijk een grote bak niet zagen zitten. We vonden dat niet zo mooi. Toen hebben we die oplossing gezien, eerst hadden we wel wat twijfel maar ze hebben ons toch kunnen overtuigen. En we zijn er heel tevreden over. Ook de filter die erin zit is voor 6-7 jaar goed, dus dan hebben we daar ook geen onderhoud aan. Zeker die filter, om de zoveel tijd steken we die eens in de afwasmachine en dan is al het vet verdwenen. Maar vooral die bak, dat was de voornaamste reden.”

 

Je ziet hem niet zitten, maar ook een volledig geïntegreerde Miele-koelkast zit achter één van de mooie donkergrijze keukenkastdeuren. “Ja wij vonden dat belangrijk om een lade te hebben omdat we maar één keer in de week naar de winkel gaan. Voor groenten en charcuterie hoeven we dan echt maar één keer in de week naar de winkel en blijft dat een hele week goed.”

Lees meer over

Meer recepten?

Maak gratis een profiel aan voor meer recepten.

Registratie formulier

Al een account? Log in om dit bericht te bekijken