fbpx

Zomerse salade van rood fruit en quinoa

Gezond koken doe je met de Miele stoomoven. Wanneer je stoomt, behoud je alle vitamines en mineralen van je gerecht. Bovendien worden de smaak, de geur en de kleur van je voedingsmiddelen veel beter bewaard dan bij een bereiding met kokend water. Probeer het uit met dit recept!

Kooktijd: 15 min. – totaal: 30 min.

Wat heb je nodig?

(voor 4 personen)

Quinoa

  • 200 g quinoa
  • 400 ml water
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 200 g aardbeien | in stukjes
  • 100 g blauwe bessen
  • 100 g rode bessen
  • 100 g frambozen

Dressing

  • 2 eetlepels acaciahoning
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 6 eetlepels zachte olijfolie
  • snuifje zeezout
  • snuifje zwarte peper

Afwerking

  • 150 g geitenkaas | zacht
  • 3 takjes munt

Extra benodigdheden

  • Hittebestendige folie

Zo maak je een zomerse salade van rood fruit en quinoa

Stap 1: Quinoa

  1. Was de quinoa grondig.
  2. Doe de quinoa in een niet-geperforeerde stoomovenpan en doe er het water en het verpulverd bouillonblokje bij.
  3. Stoom de quinoa: kies voor “KOKEN MET STOOM: 100°C | 15 min.
  4. Haal de quinoa uit de stoomoven en dek het geheel af met een hittebestendige folie.
  5. Maak het fruit schoon en snij de aarbeien in kleine stukjes. (niet groter dan de frambozen)

Stap 2: Dressing

  1. Meng de honing, de witte balsamicoazijn en de olijfolie.

Stap 3: Afwerking

  1. Rits de muntblaadjes van het takje en zet er een paar keer het mes in.
  2. Meng voorzichtig met de quinoa, het fruit en de dressing.
  3. Kruid af met peper en zout.
  4. Schik het mengsel mooi in een schaaltje en maak nu quenelles van de geitenkaas. Leg deze er bovenop.

Smakelijk!

Lees meer over