Matcha thee met een frisse twist

Even ontsnappen aan de dagelijkse drukte? Probeer dan zeker deze groene matcha thee met gegrilde citrusvruchten! In Generations of Taste toont Seppe Nobels hoe je dit onweerstaanbare drankje met extra pit klaarmaakt!

Ingrediënten

  • 1/4 limoen
  • 1/4 citroen
  • 1/2 zoete pompelmoes
  • 1 zoete appelsien
  • 2,5 gr matcha
  • 240 gr water
  • optioneel voor liefhebbers van zoet:
  • 1 tak citroen verbena
  • 1 el honing van de lokale imker

Bereiding

  • Was de limoen, citroen, pompelmoes, en appelsien onder koud stromend water, droog ze met een theedoek en snij ze in gelijke stukken.
  • Grill de stukken limoen, citroen, pompelmoes, en appelsien op de grillplaat met boost functie tot de natuurlijke suikers in de vruchten goudbruin karameliseren.
  • Verwarm ondertussen water tot 80°c, plaats de gegrilde citrus vruchten in een theekan voeg indien gewenst 1 koffielepel honing toe en 1 tak citroen verbena.
  • Roer met een bij voorkeur bamboe matcha klopper de matcha poeder los in het niet kokende warm water. giet de matchathee over de citrusvruchten en laat gedurende 3 minuten trekken.
  • Serveer in de matcha citrus mocktail over de ijsblokken ( zodat de drank tot onder kamertemperatuur zakt ) in een passend aperitief glas.

 

Tip! Deze mocktail gaat heel goed als aperitief bij het familierecept van Philippe Heylen: Canard à l’orange

 

Lees meer over


Meer recepten?

Maak gratis een profiel aan voor meer recepten.

Registratie formulier
Opt in GOT

Al een account? Log in om dit bericht te bekijken