Bereiding
- Leg een bakpapiertje op een bakplaat.
- Sla de eiwitten stijf in een mengkom. (erg propere mengkom)
- Voeg langzaam de suiker toe tot je een glanzend mengsel krijgt.
- Voeg daarna de vanille, wijnazijn en maiszetmeel en meng dit voorzichtig onder het eiwit.
- Lepel 12 gelijke hoopjes eiwit op de bakplaat. Wil je graag een ‘kratertje’ in jouw meringue om later slagroom of vruchtensaus in de gieten? Gebruik dan de achterkant van een eetlepel om dit voorzichtig te maken.
- Heb je graag een krokant, droge meringue? Verwarm dan de culinaire lade op de culinaire stand 5 en plaats de meringues gedurende 3-4uur, afhankelijk van de grootte, in de lade.
Heb je graag een zachte, marshmallowy structuur aan de binnenkant van je meringue? Verwarm dan de culinaire lade op de culinaire stand 4 en plaats de meringues gedurende 4 uur in de lade.
- Laat de meringues afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos. Serveer puur of met een rijkelijke toef slagroom en vruchtensaus naar keuze.