Zomerse zoetigheid

Deze zomer gaan we voor zoetigheid! Laat je inspireren door onze nieuwe reeks recepten op Instagram.

Pudding met witte chocolade en limoen

Ingrediënten

  • 250ml melk 
  • 125ml room 
  • 2eieren 
  • 75g suiker 
  • 1 zakje witte chocoladeparels 
  • Sap van 1 limoen (naar smaak) 

 

Bereiding

  • Meng de room met de melk in een steelpannetje en breng het mengsel aan de kook op het kookvlak. 
  • Meng in een mengkom de eieren met suiker en maak er een vloeiend mengsel van.  
  • Meng beide mengsels door het warme mengsel langzaam bij koud mengsel te voegen. Giet in een (porseleinen) stoomovenpan en dek af met hittebestendige folie 
  • Stoom ze 40 minuten op 90 graden. 
  • Haal uit de stoomoven en voeg de chocoladeparels en limoensap toe. Mix samen tot een mooi , vloeibaar geheel. Giet in serveerglaasjes. Laat afkoelen in de koelkast tot een fluweelzacht pudding.

Makkelijkste meringue ooit

Een meringue is tricky om goed te krijgen, maar het was nog nooit zo makkelijk met je culinaire lade! Op lage temperatuur langzaam laten opwarmen is dé truc. Probeer jij het uit?

  • 4 eiwitten
  • 250 fijne kristalsuiker
  • Vanille extract
  • witte wijnazijn
  • maiszetmeel
  • Eventueel: 1 ½ rooswater en /of kleurstof voor eten

Bereiding

  1. Leg een bakpapiertje op een bakplaat.
  2. Sla de eiwitten stijf in een mengkom. (erg propere mengkom)
  3. Voeg langzaam de suiker toe tot je een glanzend mengsel krijgt.
  4. Voeg daarna de vanille, wijnazijn en maiszetmeel en meng dit voorzichtig onder het eiwit.
  5. Lepel 12 gelijke hoopjes eiwit op de bakplaat. Wil je graag een ‘kratertje’ in jouw meringue om later slagroom of vruchtensaus in de gieten? Gebruik dan de achterkant van een eetlepel om dit voorzichtig te maken.
  6. Heb je graag een krokant, droge meringue? Verwarm dan de culinaire lade op de culinaire stand 5 en plaats de meringues gedurende 3-4uur, afhankelijk van de grootte, in de lade.

Heb je graag een zachte, marshmallowy structuur aan de binnenkant van je meringue?  Verwarm dan de culinaire lade op de culinaire stand 4 en plaats de meringues gedurende 4 uur in de lade.

  1. Laat de meringues afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos. Serveer puur of met een rijkelijke toef slagroom en vruchtensaus naar keuze.

Victoria sponge in een borrelglaasje

High (iced) tea deze zomer? Daar hoort een Victoria Sponge cake’je bij. Een perfect mini-dessert voor jouw tuinfeest.

Wat heb je nodig?

  • 4 eieren medium
  • vanillesuiker
  • 120g poedersuiker
  • 120g gemalen amandelen
  • 60g witte bloem
  • Een snuifje zout
  • Passievruchtensap
  • Boter voor de glaasjes
  • 1 limoen
  • 2cm verser gember
  • Merg van 2 vanillestokken
  • 80g suiker
  • 8-10 hittebestendige borrelglaasjes

Bereiding

  1. Scheid de eieren en sla de eigelen in een mengkom samen met de vanillesuiker en 70g poedersuiker tot deze een lichtere crème worden.
  2. Meng de amandelen, bloem en zout.
  3. Verwarm het passievruchtensap op op het kookvlak.
  4. Meng langzaam en afwisselend het amandel-bloemmengsel en het warme passievruchtensap onder de eieren.
  5. Sla de eiwitten stijf, samen met een snuifje zout, de rest van het poedersuiker. Vouw deze eiwitten in het passievruchtenbeslag lepel per lepel.
  6. Boter de glaasjes en vul 2/3 met het beslag en plaats ze op een bakplaat
  7. Bak op 160°C boven-onderwarmte level 2 gedurende 15-20 minuten in de oven.
  8. Pers ondertussen de limoen en snij de gember fijn.
  9. Voeg de gember, 120ml water, limoensap, vanillemerg en suiker in een pan en kook op het kookvlak tot een siroop. Verwijder van het vuur en laat kort een beetje afkoelen. Verwijder de gember.
  10. Haal de glaasjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Beprekel de cake met 2el. siroop in elk glaasje.
  11. Voeg voor serveren eventueel nog een beetje verse passievrucht toe.

Genoot jij ook van zomerse zoetigheid ? Tag ons op instagram en laat het ons weten @mielebelgium

Lees meer over


Meer recepten?

Maak gratis een profiel aan voor meer recepten.

Registratie formulier
Opt in GOT

Al een account? Log in om dit bericht te bekijken