fbpx

Zoet aapjesbrood

Tover een grote glimlach op het gelaat van je kids of je kleinkinderen met dit lekkere brood. Naast de leuke naam is dit brood ook nog eens super lekker. Zalig als zoet tussendoortje maar ook heerlijk als ontbijt.

Ingrediënten zoet aapjesbrood

  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 15g gemalen kaneel
  • 100 gram gesmolten boter
  • 100 gram pecannoten
  • 750g kant en klaar croissantdeeg uit de koelkast

Bereiding zoet aapjesbrood

  1. Maak op een bord de kaneelsuiker, door de suiker met de kaneel te mengen.
  2. Doe een klein beetje olie aan je handen en knijp stukjes van je croissantdeeg af. Leg steeds enkele stukjes deeg in de gesmolten boter en rol ze dan door de kaneelsuiker.
  3. Leg de bolletjes deeg kriskras op elkaar en strooi er tussentijds wat stukjes pecannoten tussen tot de vorm voor ½ gevuld is. Wanneer alle bolletjes in de vorm zitten alles licht aandrukken. Plaats het voor 15 minuten in de oven om het deeg te laten rijzen op functie deeg rijzen.
  4. Stel de oven in op 180 graden hetelucht plus en bak het brood in 60 minuten gaar. Laat het brood 5 minuutjes in de vorm en ontvorm het dan op een bord. Strooi er nog wat extra pecannoten overheen. Let op de suiker wordt erg heet! Laat het brood niet te lang in de vorm want dan is het er bijna niet meer uit te krijgen. Proef het aapjesbrood zeker warm.

Wist je dat?

Met je nieuwe combi-stoomoven zijn de mogelijkheden onbeperkt. Om dit zo snel mogelijk te ontdekken, biedt Miele je een gratis accessoire-set van Le Creuset aan. Een goede start voor jarenlang bakplezier. De set t.w.v. € 144 bevat een ronde springvorm, een broodvorm, een bakkwast en bakvormen voor mini-muffins en madeleines. Wij helpen je bij elk van de bakvormen al op weg met enkele inspirerende recepten. Ontdek ze hier!

 

Op zoek naar nog meer inspiratie? Schrijf je in voor één van onze workshops.