fbpx

Stoofvlees van varkenswangetjes met verse frietjes

Met dit recept kook en koop je lokaal! Wil jij eens een typsich Belgisch gerecht op tafel kunnen zetten? Dan is dit recept voor stoofvlees ideaal. Wat kun je er dan ook beter bij serveren dan Belgische frietjes?

Ingrediënten voor Stoofvlees met frietjes

  • 2kg varkenswangen
  • 150g boter
  • 1 ajuin
  • 2 el. bloem
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 sneden wit brood
  • Belgische mosterd
  • 1 flesje Rodenbach
  • 400ml bruine fond
  • Peper en zout
  • 1 el. bruine suiker
  • 1 el. Azijn

Benodigdheden

Tijdsduur

  • Bereiding: 25 minuten
  • Stomen: 5 minuten
  • Combinatiegaren: 2 uur

Bereiding: Stoofvlees met frietjes

  1. Leg de frietjes in een stoomovenpan met gaatjes.
    Kies Stomen, 100°C gedurende 5 minuten.
  2. Laat de frietjes afkoelen voor minstens 2 uurtjes.
  3. Snijd de ajuin fijn.
  4. Smelt de boter in een HUB-braadslede en stoof de ajuin.
  5. Kruid de varkenswangetjes met peper en zout.
  6. Voeg de wangetjes toe aan de ajuin en kleur de varkenswangetjes langs beide zijden.
  7. Voeg, al roerend, de bloem, de tijm, laurier, azijn en de bruine suiker toe.
  8. Besmeer de sneden brood met de mosterd en leg deze in de pan.
  9. Giet het bier en de fond over het vlees en brood.
  10. Plaats de HUB-braadslede in de combi-stoomoven en kies Combinatiegaren, Hetelucht plus, 130°C, 60% vocht gedurende 2 uur.
  11. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  12. Bak de frietjes in de friteuse op 180°C.

Tips

Kroketjes zijn naast frietjes ook erg geliefd in ons land. Wat dacht je van een combinatie? Snijd een paar aardappelen in dikke frieten en laat ze gedurende 6 minuten stomen op 100°C. Meng  200g broodkruimels met 200g kaas goed door elkaar. Paneer vervolgens de aardappelfrieten eerst in de bloem, dan in de losgeroerde eieren en tenslotte in het kaasmengsel. Frituur de aardappelfrieten goudgeel aan 180°C.

Laat het jou smaken!

Wil jij naast dit lekkere hoofdgerecht ook nog een dessert klaarmaken? Neem dan nu een kijkje naar onze recepten!

Lees meer over