fbpx

Shakshuka

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 zoete rode paprika, in stukjes
  • 400g tomatenblokjes, uit blik
  • 1el tomatenpuree
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • scheutje extra vierge olijfolie
  • 1tl komijn en
  • 1 snuifje kurkuma
  • 1 snuifje zwarte peper en zout
  • 2tl honing
  • Chilisaus naar smaak
  • 4 eieren
  • Handvol koriander of bladpeterselie

Bereidingswijze

  1. Stoof de ui en de knoflook glazig in een diepe pan met wat olijfolie.
  2. Voeg de paprika toe en stoof een 3-tal minuten.
  3. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de kruiden toe en laat een 5-tal minuten sudderen. Proef de saus en kruid bij naar smaak. Voor een zoete toets kan je een klein scheutje honing toevoegen.
  4. Maak 4 kuiltjes in de saus en breek de eitjes erin.
  5. Laat verder garen met een deksel op de pan tot het eiwit gestold is.
  6. Werk af met verse koriander of bladpeterselie.

Smakelijk!

Laat je inspireren door Miele!

Heel de maand september kan u het recept terugvinden op JaniTV

Lees meer over