fbpx

Shakshuka

Ingrédients (2 portions)

  • 1 poivron rouge, en tranches
  • 400g de dés de tomates en boîtes
  • 1el purée de tomates
  • 1 oignon rouge, émincez finement
  • 2 gousses d’ail, écrasé
  • Goutte de huile d’olive extra vierge
  • 1 càc de cumin
  • 1 pincée de curcuma
  • 1 pincée de poivre et de sel
  • 2 càc de miel
  • Sauce chili au choix
  • 4 œufs
  • Poignée de coriander ou persil plat

Méthode de préparation

  1. Stoof de ui en de knoflook glazig in een diepe pan met wat olijfolie.
  2. Voeg de paprika toe en stoof een 3-tal minuten.
  3. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de kruiden toe en laat een 5-tal minuten sudderen. Proef de saus en kruid bij naar smaak. Voor een zoete toets kan je een klein scheutje honing toevoegen.
  4. Maak 4 kuiltjes in de saus en breek de eitjes erin.
  5. Laat verder garen met een deksel op de pan tot het eiwit gestold is.
  6. Werk af met verse koriander of bladpeterselie.

Bon appétit!

Laat je inspireren door Miele!

Heel de maand september kan u het recept terugvinden op JaniTV

Plus d’infos sur