fbpx

Ook als je een vakantiehuisje huurt, wil je graag lekker eten. Door thuis al enkele maaltijden voor te bereiden, neem je in een handomdraai makkelijke gerechten mee die iedereen lust. Verpak ze met de vacuümlade van Miele en serveer deze verrassende combinaties. Lekker, gezond én homemade.

Lekker, gezond en helemaal homemade
koken op de vakantie

Recept 1.
Cheesecake in een bokaalje

Ingrediënten

  • 180 g gemalen speculoos
  • 500 g verse koude roomkaas
  • 250 ml vanilleyoghurt
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 bokaaltje met draaideksel

Werkwijze

THUIS:

  1. Maak dulce de leche in de stoomoven: plaats een blikje gecondenseerde melk met suiker in de stoomoven gedurende 2 uur op 100°C. Laat afkoelen.
  2.  Maal de speculoos erg fijn.
  3. Meng de roomkaas met de vanilleyoghurt.
  4. Leg een rijkelijke laag speculoos op de bodem van het bokaaltje.
  5. Schep een dikke laag roomkaas- en yoghurtmengsel op de speculoos.
  6. Sluit af met een laag dulce de leche.
  7. Sluit het bokaaltje af met het deksel.
  8. Plaats het bokaaltje in de vacuümlade en trek vacuüm op de laatste vacuümstand.

Tip: Wil je graag een kinderversie? Meng M&M’s onder de koude roomkaas. Zo krijg je een leuke en lekkere regenboogversie.

OP VAKANTIE:

  1. Bewaar koel.
  2. Open het bokaaltje en tast toe! Smakelijk!

 

Recept 2.
Capri sun voor volwassenen

Ingrediënten

  • 200 g suiker
  • 80 ml water
  • 2 l water
  • Sap van min. 4 citroenen, naar smaak
  • Vodka naar smaak

Werkwijze

THUIS:

  1. Meng de suiker en 80 ml water in een klein kookpotje en warm op een zacht vuurtje op.
  2. Laat het mengsel inkoken tot een siroop. Zorg ervoor dat het mengsel niet verandert in caramel.
  3. Laat de siroop afkoelen.
  4. Meng de siroop, water, citroensap, vodka in een grote maatbeker.
  5. Maak van een vacuümzak kleinere zakjes, ter grootte van een caprisun-zakje, door extra sluitingen te maken.
  6. Plooi de rand van de kleinere zakjes om en vul voor max. 2/3.
  7. Sluit de zakjes met de vacuümlade, kies voor de hoogste sealstand en kies voor de laatste vacuümstand.

OP VAKANTIE:

  1. Bewaar koel.
  2. Knip voorzichtig een klein sneetje in het zakje, bovenaan of in een hoekje. Steek een rietje in de opening. Cheers!

 

Recept 3.
Omelet in een zakje

Ingrediënten

  • 2 sneetjes hesp
  • 1 el bieslook
  • 1 el groene paprika
  • 1 el tomaat
  • 2 grote eieren
  • Een scheutje melk
  • 2 el gemalen kaas
  • Peper en zout

Werkwijze

THUIS:

  1. Snij de hesp, bieslook, paprika en tomaat fijn.
  2. Meng de eieren met de melk.
  3. Kruid met peper en zout.
  4. Plooi de rand van het vacuümzakje om.
  5. Giet het eimengsel in het vacuümzakje.
  6. Voeg de paprikablokjes, hesp, bieslook, gemalen kaas en tomatenblokjes toe.
  7. Sluit de zak met de vacuümlade. Kies de hoogste sluitingstand en de middelste vacuümstand.

OP VAKANTIE:

  1. Bewaar koel.
  2. Breng water aan de kook in een kookpot. Haal na het bereiken van het kookpunt de pot van het vuur en laat even afkoelen.
  3. Leg de zak in het water gedurende 15 minuten.
  4. Knip de zak open en serveer de omelet op een bordje.

Handige tips & trics

Dankzij de vacuümlade van Miele en deze handige tips en trics word je kampeertrip nog makkelijker.

  1. Kook er de dagen voor je kampeertrip lustig op los en maak lekkere en makkelijke klassiekers zoals spaghettisaus, chili con carne en soep. Op jullie kampeertrip hebben jullie gezonde, zelfgemaakte gerechten bij de hand die je enkel maar moet opwarmen.
  2. Verpak ‘1-maaltijd’ porties zout, peper en andere kruiden in een  gewoon rietje. En trek vacuüm met de vacuümlade.
  3. Elke dag een kopje geurende verse koffie vol aroma? Vacuüm dagelijkse porties gemalen koffie in.
  4. De vacuümlade hoef je niet alleen voor de keuken te gebruiken. Ook voor je dagelijkse hoeveelheden shampoo, douchegel of tandpasta is deze lade super handig.

5 voordelen van vacuümgaren met de sous-vide van Miele

  1. Vacuümgaren heeft als voordeel dat alle smaken, aroma’s en vocht niet uit de zakjes en dus je gerechten kunnen ontsnappen. Je maaltijden hebben altijd een intense smaak omdat ze doordrongen zijn van kruiden en specerijen.
  2. In de Miele-vacuümlade worden zuurstof en lucht uit vacuümzakjes gezogen. Waardoor je je levensmiddelen langer houdbaar houdt.
  3. Weg met morsen! Je verpakt alles snel en makkelijk, zonder risico op morsen of lekken bij het koel bewaren. Jouw ijskast blijft spik en span. Bovendien kun je de handige, gesloten zakjes overal mee naartoe nemen en hoef je niet te vrezen voor lekkende plastic potjes…
  4. Win plaats in je ijskast en diepvries, want dankzij de vacuümzakjes hoef je niet langer plastic potjes of aluminiumbakjes te stapelen.
  5. Maak de porties zo groot en zo klein als je wilt. Een vacuümzak kan makkelijk onderverdeeld worden in meerdere porties. Verpak je gekochte voedingsmiddelen in handige porties en vries eventueel in.