Het recept voor een uitstekende brunch voor Pasen!
Geen idee waarmee je Pasen extra leuk kan maken? Zoek niet verder, Miele helpt je met een aantal overheerlijke recepten voor een uitstekende brunch!
Het is weer de tijd voor heerlijke barbecue. Gezellig, smaakvol en stressloos genieten? Miele stelt jou de perfecte oplossing voor. Met de vacuümlade kan je voortaan als de beste een bbq-feestje voorbereiden. Al jouw ingrediënten kan je langer bewaren en jouw marinades missen, met de vacuüm-techniek, voortaan hun effect niet. Ook voor de perfecte cuisson is de vacuümlade jouw beste maatje.
In de Miele-vacuümlade worden zuurstof en lucht uit vacuümzakjes gezogen. Wat daar handig aan is? Wij geven je 5 redenen!
Vacuümgaren – ook bekend als sous-vide – heeft als voordeel dat alle smaken, aroma’s en vocht niet uit de zak kunnen ontsnappen. Het eten zal letterlijk doordrongen zijn met kruiden en specerijen, waardoor je een intense smaak bekomt. De Miele stoomoven is de perfecte partner voor het sous-vide garen van jouw (vacuüm)bereidingen. Het merendeel van de Miele stoomovens helpt jou graag op weg met de sous-vide-functie. Door sous-vide te garen bereid jij deze smaakbommetjes perfect voor om op de barbecue te leggen. Probeer deze recepten eens voor het marineren van vlees, vis of veggie.
Vlees
Meng de volgende ingrediënten goed door elkaar om de lekkerste marinade voor vlees te maken. Je kunt er allerlei soorten vlees mee marineren, zoals kip, rund en varkensvlees.
Vis
Geef je vis een echte smaakboost door je moten of filets te marineren.
Tofu en co
Til je tofu of seitanbrochettes naar een hoger niveau door ze eerst enkele uren of zelfs een nacht te marineren. Als je tofu een nachtje invriest en laat ontdooien voor je ‘m uitperst, heeft ie een meer vlezige structuur en neemt hij makkelijker marinades op. Dit zijn alvast een paar marinade-ideeën:
Fruit
Sluit je barbecue af in schoonheid met een lekker stukje gemarineerd fruit. Fruit marineren met wat karamelsiroop bijvoorbeeld maakt de smaak intens zoet. Je kan ook alcohol in de vorm van wijn, likeur en zelfs gin toevoegen. Of helemaal top: wat dacht je van een karamel op basis van sauvignon blanc? Vergeet ook kruiden als steranijs, venkelzaadjes, lavendel, tijm en rozemarijn niet om je fruitbereidingen helemaal top te maken.