Zo maak je een feestelijke bietenbuns
Stap 1: Deeg
- Verwarm het bietensap in een kookpot tot het lauw is.
- Doe het in een kom en voeg de suiker en gist toe.
- Meng tot de suiker en gist zijn opgelost.
- Voeg eerst het ei toe, vervolgens de olie en meng tot een geheel.
- Voeg de bloem, het zout en het bietenpoeder toe.
- Meng 10 min. met de hand of 6 min. met de mixer op een lage stand.
- Maak een bal van het deeg.
- Neem de kom, vet deze goed in en plaats er je deeg in.
Speciale programma’s – ‘Deeg rijzen’: 30 à 40 min.
Of laat rijzen onder een vochtige handdoek op het aanrecht totdat de massa verdubbeld is.
- Duw de lucht uit de bal en meng kort.
- Verdeel in stukken van ongeveer 26 gram. Maak bolletjes en plaats ze in de Creuset bakvorm of op een bakplaat.
- Doe eventueel wat olie bovenop de bun en strooi er wat sesamzaadjes over.
- Plaats de bietenbuns in de oven en stel de oven in.
‘Hetelucht Plus’: 170°C – 8 à 10 min.
Tijdens voorverwarmen: 1x stoomstoot toevoegen.
(bij je traditionele Miele oven kies je voor ‘Profi: profi + hetelucht’, 170°C, en voeg je handmatig 1x stoomstoot toe.)
Tip: Serveer de bun als hamburger, met een stukje kalkoenfilet, gekarameliseerde appel en een kruidige mayonaise.
Smakelijk!