fbpx

De winnaar van de Miele VitaSteam voor de maand mei is bekend! Sylvia Persoons stuurde ons een origineel gerecht met een Japans ingrediënt in de hoofdrol.

Ramenburger | Inspired by Sylvia Persoons

In dit recept vervullen ramen de hoofdrol. Ramen zijn een van de 4 soorten basisnoedels uit Japan, (naast udon, somen en soba). Eigenlijk zijn ramen niet zozeer de soepnoedels zelf, maar zijn ze de benaming voor de Japanse noedelsoep. Winnaar Sylvia Persoons stapte voor haar inzending af van het soepverhaal en gaf een originele twist aan de noedels. Culinary Advisor Anniek Chiau staat al te popelen om dit leuke gerecht zelf uit te proberen. In afwachting daarvan heeft ze Sylvia’s recept een beetje herschreven zodat Sylvia haar burger meteen opnieuw kan maken, maar deze keer met behulp van de VitaSteam!

INGREDIËNTEN VOOR DE RAMENBURGER

  • Gehakt
  • Groentjes naar eigen keuze, zoals babymais, sluimererwten,…
  • Noodles
  • Eieren
  • Zelfgemaakt cocktailsausje: mayonaise, tomatenpuree, kruiden,…

BEREIDING

Om de ramenburgers te maken dien je eerste ramen (noedels) kort te koken: leg de noedels in een niet- geperforeerde stoomovenpan en zet ze onder water. Stoom de noedels in de Miele-stoomoven op 100 graden en dit volgens de aangegeven tijd op de verpakking.

Daarna laat je deze afkoelen om ze te mengen met een rauw eitje. Hierna kan je de burgers “vormen” door in 4 afzonderlijke schaaltjes een bodem noedels te leggen. Vervolgens leg je hier plasticfolie over, waarna je een zwaar gewicht op deze noedels legt. Zo hechten de noedels zich aan elkaar en kan je deze voor de bereiding kort aanbakken. Je laat dit best een uurtje in de frigo liggen.

THE MOMENT OF TRUTH

Plet het gehakt met wat kruiden (paprika, look, Provençaalse kruiden). Hierna maak je er burgers van die je opbakt. Was wat babymaïs en sluimererwten en stoom ze 2 minuten op 100 graden . Maakt ondertussen het cocktailsausje.

Daarna neem je de 4 verschillende bodempjes van noedels uit de frigo. Even aandrukken en kort aanbakken in de pan.

Nog even de burgers dresseren én smullen maar!

Wil j nog andere recepten klaarmaken? Neem dan een kijkje op onze blog!

Lees meer over