Zo maak je een gekruide pastinaak en appeltaart
Stap 1: Taart
- Verwarm de oven voor op Profi – Hetelucht Plus op 180°C met 3 handmatige stoomstoten. Plaats een bakrooster op niveau 2.
- Vet een vierkante of ronde taartvorm van 21 cm x 21 cm met een diepte van 7 cm in. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en bestuif de zijkanten met extra bloem.
- Klop in een grote kom de olie, eieren, donkere muscovadosuiker en vanille-extract tot een mengsel.
- Zeef in een aparte kom de bloem, bakpoeder, kaneel, natriumbicarbonaat, zout, piment en kardemom.
- Roer de geraspte pastinaak en appel door de bloem. Voeg dit toe aan het natte mengsel en roer tot het gelijkmatig gemengd is.
- Giet het mengsel in de voorbereide vorm.
- Plaats in de oven op niveau 2 en bak 1 uur, of tot een spies die in het midden van de taart wordt gestoken er schoon uitkomt. Laat de stoom om de 10 minuten los.
- Laat de taart 30 minuten afkoelen in de vorm en zet hem dan op een rooster om volledig af te koelen.
Stap 2: Glazuur
- Klop de roomkaas, mascarpone, poedersuiker en saffraan op tot een gladde massa.
- Voeg de room toe en klop tot een dikke massa.
Stap 3: Serveren
- Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus op 160°C.
- Leg de walnoten op een universele plaat en rooster ze 10 minuten.
- Verdeel het glazuur over de afgekoelde cake. Bestrooi met geroosterde walnoten en gemalen saffraan.
Hints en tips
– Muscovadosuiker kan worden vervangen door donkerbruine suiker.
– Wij hebben Pink Lady appels gebruikt. Vervang ze door een zoete knapperige variëteit als je geen roze dame-appels kunt vinden.
– Als pastinaken niet in het seizoen zijn, kunnen in plaats daarvan wortelen worden gebruikt.
– Het taartmengsel kan worden verdeeld over gewone of mini cupcakevormpjes voor petit fours (hapklare porties).
Smakelijk!