Middeleeuws bierbrood

Lust jij wel een stoer biertje? Bak er dan eens een middeleeuws bierbrood mee. Je hebt het zo gebakken en het maakt heerlijk bij een stoofpotje of aperitiefplankje met kaas en vleeswaren.

Ingrediënten middeleeuws bierbrood

  • 1kg meergranen meel
  • 20g zout
  • 20g instant gist
  • 40cl Duvel
  • 60g zachte boter
  • honing

Bereiding middeleeuws bierbrood

  1. Meng de droge ingrediënten in een grote mengkom.
  2. Voeg al roerend langzaam het flesje Duvel, boter en de honing toe, totdat het mengsel vochtig en plakkerig is.
  3. Kneed zo’n 10 minuten tot een soepel deeg. Plaats het 30 minuten in de oven om het deeg te laten rijzen op functie deeg rijzen. Het deeg moet verdubbeld zijn in volume
  4. Bak het brood 50 minuten op 200°C hetelucht plus. Haal het brood uit de vorm.
    • Laat het op een rooster afkoelen.

Wist je dat?

Met je nieuwe combi-stoomoven zijn de mogelijkheden onbeperkt. Om dit zo snel mogelijk te ontdekken, biedt Miele je een gratis accessoire-set van Le Creuset aan. Een goede start voor jarenlang bakplezier. De set t.w.v. € 144 bevat een ronde springvorm, een broodvorm, een bakkwast en bakvormen voor mini-muffins en madeleines. Wij helpen je bij elk van de bakvormen al op weg met enkele inspirerende recepten. Ontdek ze hier!

 

Op zoek naar nog meer inspiratie? Schrijf je in voor één van onze workshops.