fbpx

Herfstrecept: Griezelige Halloween-koekjes

Het is bijna tijd om te griezelen en te huiveren… Maak voor halloween deze zoete zondes: spinnenkoek en spookcakejes… Akelig lekker!

CREEPY SPINNENKOEKJES

Ingrediënten

  • 100 g zachte boter
  • 100 g witte suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Een snufje zout
  • 1 ei
  • 250 g patisseriebloem
  • 200 g pure chocolade
  • 50 g witte chocolade of witte suikerpasta
  • Chocoladebolletjes of chocoladetruffels

Werkwijze

  1. Verwarm de Miele oven voor. Kies hetelucht plus, 170°C.
  2. Roer in een keukenrobot de boter met suiker, vanillesuiker en het zout romig.
  3. Voeg het ei en de bloem toe en kneed tot een soepel deeg.
  4. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ½ cm dikte.
  5. Steek de koekjes uit met ronde vormpjes en leg ze op de bakplaat. Een bakpapier is niet nodig op de bakplaten van Miele met anti-aanbaklaag.
  6. Schuif de bakplaat in de Miele oven op de middelste richel en stel de tijd in.
    Hetelucht Plus | 170°C | 15 min.
  7. Bak de koekjes tot ze goudgeel zijn. Neem ze uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
  8. Leg de pure chocolade in een stoomovenpan zonder gaatjes en plaats deze in de Miele stoomoven. Kies stomen 100°C gedurende 4 minuten. Hierdoor zal de chocolade smelten.
  9. Smelt op deze manier ook de witte chocolade.
  10. Plak de praline of bolletjes vast met een beetje chocolade op het koude koekje.
  11. Teken met pure chocolade spinnenpoten op het koekje. Teken met de witte chocolade oogjes. Als dit niet gemakkelijk gaat, kan je ook bolletjes rollen van witte suikerpasta en deze gebruiken als oogjes. Zet dan met chocolade nog een bruin stipje op het oogje.
  12. Laat het koekje rusten tot alles opgedroogd is.

SPOOKY BROWNIES

Ingrediënten

  • 500 g suiker
  • 300 g boter
  • Een snufje zout
  • 150 g cacaopoeder
  • 6 eieren
  • 200 g bloem
  • 300 g pure chocolade, in stukjes
  • 3 rijpe bananen
  • 300 g witte chocolade of witte suikerpasta

Werkwijze

  1. Klop met de mixer de suiker, de boter en het zout tot een crèmekleurige, romige massa.
  2. Voeg het cacaopoeder toe. Voeg de eieren één voor één toe.
  3. Meng voorzichtig de bloem onder het beslag met een spatel.
  4. Smelt de pure chocolade in een stoomovenpan zonder gaatjes: zet de stoomovenpan in de Miele stoomoven en kies
    Stomen | 100°C | gedurende 4 minuten.
    Hou een klein beetje pure gesmolten chocolade opzij voor de versiering.
  5. Meng de chocolade onder het beslag.
  6. Beboter de brownievorm goed.
  7. Giet het beslag in de vorm tot 2 cm hoogte.
  8. Zet de brownievorm op het bakrooster in de Miele combi-stoomoven op de middelste richel. Kies
    Combinatiegaren + Hetelucht Plus | 160°C | 40% vocht | 45  minuten.
  9. Haal de brownies uit de vorm en laat afkoelen.
  10. Snij hapklare vierkantjes en plaats daarop een stukje banaan.
  11. Leg de witte chocolade in een stoomovenpan zonder gaatjes en plaats deze in de Miele stoomoven: kies
     Stomen | 100°C | 4 min.
    Hierdoor zal de chocolade smelten.
  12. Giet de gesmolten witte chocolade over de banaan. Wil je liever een echt spookje creëren? Rol dan een dun plakje witte suikerpasta en leg dit over de banaan en boetseer bij.
  13. Teken tot slot nog 2 oogjes op het spookje met gesmolten pure chocolade.

Laat het jou smaken!

Wil jij ook andere recepten klaarmaken? Neem dan nu een kijkje naar onze recepten!