Gestoomde kreeft

Ben jij een visfanaat? Dan zal dit recept voor gestoomde kreeft jou zeker en vast aanstaan. Aarzel niet om het uit te testen!

 

Ingrediënten gestoomde kreeft voor 4 pers.

  • 2 kreeften van 600 g
  • 1 eierdooier
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 dl arachideolie
  • Sap van ½ citroen
  • Ketchup
  • 1 cl cognac
  • Cayenne- of espelette peper
  • Zout
  • Peper

Bereiding: gestoomde kreeft

Tijd voor mij: 10 minuten
Steamer: 4 minuten ~ 120°C
Stoomoven: 10 minuten ~ 100°C
Stoomovenpan: gaatjespan 4 cm ~ 1,5 l

  1. Spoel de kreeft onder koud water. Leg hem in een geperforeerde stoomovenpan van 4 cm.
  2. Laat 4 minuten stomen op 120°C.
  3. Haal het vlees uit de scharen met behulp van een vrij dik mes door het pantser te breken.
  4. Dien koud op.
  5. Voor de cocktailsaus, klop de eierdooier, de mosterd en de olie met een garde. Breng op smaak met het citroensap, ketchup, cognac en een beetje cayennepeper.

Tip

Koken onder stoom is ideaal voor het bereiden van kreeft. Deze methode wordt trouwens zeer vaak gebruikt door vis specialisten.
Indien de stoomovenpan van 4 cm te klein is kan je andere maten gebruiken,
bijvoorbeeld die van 6 of 10 cm.

Laat het jou smaken!
Wil je naast dit lekkere hoofdgerecht ook nog een dessert klaarmaken?
Neem dan hier een kijkje naar onze recepten!

Lees meer over


Meer recepten?

Maak gratis een profiel aan voor meer recepten.

Registratie formulier
Opt in GOT

Al een account? Log in om dit bericht te bekijken