fbpx

Deze fluweelzachte winterse soep wordt afgewerkt met een hartig stukje makreel.

Feestelijke knolseldersoep met makreel

Ingrediënten voor 6 tot 8 personen

  • Ingrediënten
  • 1 dikke knolselder van ongeveer 1,25 kg
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 ui, fijngesnipperd
  • 1, 5 liter visbouillon
  • 200 gr gerookte makreel of forelfilet
  • Lompviseitjes

Zo maak je het:

  1. Doe de fijngesnipperde ui in een stoomovenpan zonder gaatjes en voeg de olijfolie toe.Stoom de ui 3 minuten in de Miele steamer op 120 graden of 9 minuten in de Miele stoomoven op 100 graden.
  2. Schil ondertussen de knolselder en snij ze in kleine blokjes. Voeg de knolselder bij de ui en stoom 10 minuten in de steamer op 120 graden, of 25 minuten in de stoomoven op 100 graden.
  3. Voeg na het stomen de visbouillon toe en mix tot een fluweelzachte soep. Kruid af met peper en zout. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast in een afgesloten pot.
  4. Voor het serveren: warm de soep goed door. Serveer de soep in een warm bord, plaats een stukje makreelfilet in het midden van het bord en werk af met de lompviseitjes.

Lees meer over