fbpx

Een fris soepje van tomaten

In augustus zijn de tomaten op hun best, geniet er dus ten volste van! Stop ze in een slaatje, mee op de boterham of probeer eens iets nieuws;  een heerlijk verfrissende tomatensoep bijvoorbeeld. Met Miele’s culinaire lade kan je je frisse tomatensoep op de achtergrond laten garen op lage temperatuur terwijl jij op het terras in de zon zit. Perfect voor de zomer. De formule? Weinig ingrediënten, wat tijd en heel veel smaak.

Ingrediënten

  • 500 g tomaten, gehalveerd
  • 1 rode paprika, in blokjes van ongeveer 2.5cm gesneden
  • 4 blaadjes basilicum, fijngesneden
  • 1 takje verse tijm
  • 75 ml olijfolie (+ een scheutje extra voor bij het bakken)
  • 2 el. sherry azijn
  • ½ tl. suiker
  • 100 ml warme groentebouillon
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm je culinaire lade of oven voor. Indien je kiest voor de Miele culinaire lade, laat voorverwarmen op 85°C (hoogste instelling op culinaire stand) of met de Miele oven voorverwarmen op hetelucht plus 85°C.
  2. Leg de gehalveerde tomaten en gesneden paprikablokjes op een bakplaat. Overgiet met een beetje olijfolie en voeg de tijm en basilicum toe.
  3. Plaats de bakplaat met de tomaten en paprika’s in de Miele culinaire lade of Miele oven gedurende 3 uur. Controleer af en toe de ingrediënten op de bakplaat.
  4. Neem de groenten uit de oven of lade en mix ze fijn met de overige olijfolie, de azijn, suiker en kruiden. Voeg tot slot de groentebouillon toe en meng tot een mooi geheel.
  5. Serveer met enkele blaadjes basilicum.

Wil je het soepje een extra feestelijke tint geven? Werk je bord af met een stukje krab of kreeft.

Gegaard op lage temperatuur voor perfect genieten

Menu’s met meerdere gangen zijn vaak een enorme uitdaging. De comfortabele oplossing: Miele-warmhoudlades – de perfecte aanvulling op uw Miele-inbouwapparatuur. U kunt er uitstekend gerechten mee bereiden via “slow cooking” ofwel garen op lage temperatuur. Deze langzame manier van koken is een feest voor iedereen die van goed eten houdt.

Benieuwd wat de culinaire lade nog zoal kan? Ontdek het hier!

 

Lees meer over