fbpx

Ideaal voor de bietenburger: kruidige mayonaise en gemarineerde appel

Heb jij onze bietenburger ontdekt in onze nieuwste workshop? Dan hebben wij voor jou ook de perfecte toppings voor daar bij! Werk de bietenburger af met een stukje kalkoen, gemarineerde appel en kruidige mayonaise.

Kruidige mayonaise

Ingrediënten

  • 300 ml neutrale olie
  • kaneelstokje,
  • vanillestok
  • 3 steranijs
  • 5 kardemomzaden
  • 1tl mosterd
  • 1 eidooier
  • 1tl wijnazijn
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kruidige Olie
    1. Doe de kaneel, vanille, steranijs en kardemomzaden in een vacumeerzak.
    2. Overgiet met 300ml olie.
    3. Vacuum: vacuumstand 2, sluitstand 3
    4. Laat een dag trekken of Koken met stoom: 85°C – 1,5u.
    5. (Laat afkoelen en) zeef de olie
  2. Mayonaise
    1. Klop de eidooier los met de wijnazijn, mosterd, peper en zout.
    2. Zodra alles goed vermengd, voeg je al kloppend de kruidige olie straalgewijs toe tot je de gewenste glanzende dikte bekomt.

Gemarineerde appel

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 1 el porto
  • 1 appel

Bereiding

  1. Laat 50g boter smelten tot beurre noisette.
  2. Voeg 1el porto toe.
  3. Doe in een vacumeerzak.
  4. Schil 1 appel en snij in schijfjes van halve cm.
  5. Doe de appel mee in de vacumeerzak.
  6. Vacumeer: Vacuumstand 2, Sluitstand 3
  7. Stoom: Koken met stoom 85°C – 15min.
  8. Dep droog en grill kort aan.

Tip! Deze passen perfect bij onze bietenburger uit onze workshop Feestelijke Hapjes.

Lees meer over