fbpx

Suikervrije brioche-appelcake

Wil je wat meer op je lijn letten, maar kan je niet afblijven van zoetigheden? Dankzij Baked Louie’s suikervrije brioche en appelcake kan je zondigen met minder suikers! Deze appelcake met zoetstof is eenvoudig te maken én je hebt minder schuldgevoel achteraf.

Benodigdheden voor een suikervrije brioche en appelcake

  • 300 g tarwebloem (eiwit gehalte liefst > 11g per 100g)
  • 5 g zout
  • 5 g Canderel sucralose (2 eetlepels)
  • 6 g instant gist
  • 85 g volle melk
  • 3 eieren
  • 150 g boter op kamertemperatuur
  • 1 vanillestok
  • 1 grote appel (Jonagold)
  • 2 eetlepels agave siroop

Bereiding van de suikervrije brioche en appelcake

Warm de melk in een grote kom even op in de microgolfoven tot het warm, maar zeker niet heet aanvoelt. Roer de gist erdoor en laat het 5 minuten staan.

Voeg de bloem, de Canderel, melk en eieren toe aan de melk en meng dit tot het net samenkomt. Snijd de vanillestok middendoor en voeg als laatste de zaadjes van het stokje met de boter en het zout toe en meng verder tot je een stevig deeg hebt.

Kneed het deeg nog 10 à 14 minuten verder, of tot het glad en elastisch geworden is. Doe dit bij voorkeur in je keukenrobot met de deeghaak, aangezien het deeg vooral in het begin behoorlijk plakkerig en moeilijk met de hand te kneden is.

Vet een kom in met olie en leg het deeg hierin. Dek de kom af met plasticfolie en zet het een nachtje (of minstens 7 uur) in de koelkast om hard te worden. Je kan dit ook versnellen door het deeg 20 minuten in de diepvries te leggen, hierdoor zal het resultaat wel iets minder verfijnd zijn.

Bestuif je werkblad met bloem, leg het deeg hierop en klop alle lucht eruit.

Vet een springvorm in met boter en leg onderaan een cirkel bakpapier die even groot is dan de diameter van de bakvorm. Druk het deeg in de bakvorm, zorg ervoor dat de rand iets dikker en hoger blijven dan de rest van het deeg.

Laat het deeg afgedekt met een handdoek op een warme, tochtvrije plaats nog één uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de appel in 4, verwijder het klokhuis en snijd in fijne schijfjes. Schik de schijfjes in cirkels op het briochedeeg.

Overgiet daarna met de agave siroop en bak de cake ongeveer 45 – 50 minuten goudbruin. Wanneer je een breinaald in het midden van de cake steekt, zou die er proper moeten uitkomen.

Serveer de cake bij voorkeur recht uit de oven en bewaar hem afgesloten op kamertemperatuur.

Extra tip

Geef je cake nog een extra toets en serveer hem met een beetje suikervrije confituur, suikervrije choco of een vleugje boter.

Smakelijk!

Laat het jou smaken!

Wil jij naast dit lekkere dessert ook nog een hoofdgerecht klaarmaken? Neem dan nu een kijkje naar onze recepten!

Lees meer over