fbpx

Het EK is volop aan de gang en daar worden zelfs Miele-keukenprinsessen Anniek en Sarah strijdlustig van. Met dit lekkere gerechtje tover je de wedstrijd België - Ierland op je bord. Smakelijk!

Deviled egg met shamrock-tortillachips

Ingrediënten shamrock-tortillachips

  • 3 kopjes bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/3 kopje plantaardige olie
  • 1 kopje lauw water
  • 2 handjevol verse spinazie

Ingrediënten deviled egg

  • Eieren
  • Ketchup
  • Peper en zout
  • Tabasco

Werkwijze shamrock-tortillachips

  • Stoom de spinazie in een stoomovenpan met gaatjes gedurende 1 minuut op 120°C of 3 minuten op 100°C.
  • Mix de spinazie erg fijn met een blender of staafmixer.
  • Meng zachtjes de bloem, het zout en het bakpoeder met een keukenrobot.
  • Voeg het water, de fijnen spinazie en de olie toe. Mix voor enkele minuten.
  • Vorm het deeg met de hand tot een mooi deegbal.
  • Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken en maak van elk stukje een balletje en laat 15 minuten rusten.
  • Verwarm een anti-aanbakpan op de kookplaat op mediumhoog vuur.
  • Rol een balletjes uit tot een mooie platte tortilla en bak in de pan tot er kleine bruine vlekjes ontstaan.
  • Bak de tortilla’s één voor één en bewaar ze in een afgesloten doos of zak en begin met de deviled eggs.
  • Als de deviled eggs klaar zijn, snij je shamrocks uit met een koekjesvorm of met een scherp mes.

Werkwijze deviled egg

  • Stoom de eieren in een stoomovenpan met gaatjes gedurende 6-8 minuten.
  • Koel onmiddellijk af onder de koude kraan.
  • Verwijder de schaal van de eieren en snij ze in 2 (in de lengte).
  • Verwijder voorzichtig de dooiers. Meng de dooiers met tomatenketchup en de kruiden. Allemaal naar smaak.
  • Vul de halve eieren terug met het dooiermengsel.

Lees meer over