Het EK is volop aan de gang en daar worden zelfs Miele-keukenprinsessen Anniek en Sarah strijdlustig van. Met dit lekkere gerechtje tover je de wedstrijd België - Ierland op je bord. Smakelijk!

Deviled egg met shamrock-tortillachips

Ingrediënten shamrock-tortillachips

  • 3 kopjes bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/3 kopje plantaardige olie
  • 1 kopje lauw water
  • 2 handjevol verse spinazie

Ingrediënten deviled egg

  • Eieren
  • Ketchup
  • Peper en zout
  • Tabasco

Werkwijze shamrock-tortillachips

  • Stoom de spinazie in een stoomovenpan met gaatjes gedurende 1 minuut op 120°C of 3 minuten op 100°C.
  • Mix de spinazie erg fijn met een blender of staafmixer.
  • Meng zachtjes de bloem, het zout en het bakpoeder met een keukenrobot.
  • Voeg het water, de fijnen spinazie en de olie toe. Mix voor enkele minuten.
  • Vorm het deeg met de hand tot een mooi deegbal.
  • Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken en maak van elk stukje een balletje en laat 15 minuten rusten.
  • Verwarm een anti-aanbakpan op de kookplaat op mediumhoog vuur.
  • Rol een balletjes uit tot een mooie platte tortilla en bak in de pan tot er kleine bruine vlekjes ontstaan.
  • Bak de tortilla’s één voor één en bewaar ze in een afgesloten doos of zak en begin met de deviled eggs.
  • Als de deviled eggs klaar zijn, snij je shamrocks uit met een koekjesvorm of met een scherp mes.

Werkwijze deviled egg

  • Stoom de eieren in een stoomovenpan met gaatjes gedurende 6-8 minuten.
  • Koel onmiddellijk af onder de koude kraan.
  • Verwijder de schaal van de eieren en snij ze in 2 (in de lengte).
  • Verwijder voorzichtig de dooiers. Meng de dooiers met tomatenketchup en de kruiden. Allemaal naar smaak.
  • Vul de halve eieren terug met het dooiermengsel.

Lees meer over


Meer recepten?

Maak gratis een profiel aan voor meer recepten.

Registratie formulier

Al een account? Log in om dit bericht te bekijken