Je vriezer, je vriend
Wil je energie besparen, dan kies je voor een vriezer met A++ of A+++-label. Maar ook je diepvriezer op de juiste manier vullen, heeft effect op je energiefactuur!
Kerstmis is net om de hoek, en bij Miele krijgen we al zin om het kerstmenu uit te kiezen ! Speciaal voor onze blog, verzamelden we de drie populairste vleesgerechten waar mensen ons het meeste vragen over stellen. Daarbovenop geven we jou ook enkele tips om je favoriete stukje vlees zo perfect mogelijk te serveren. Probeer jij ze uit?
Ingrediënten
Bereidingswijze
Ingrediënten
Bereiding
Dep het vlees droog, snijd het eventueel een beetje op, omwikkel het met het gerookt spek en kruid met peper en zout.
Programmeer de eerste stap : Combinatiegaren, Hetelucht Plus 220 graden gedurende 10 minuten. Nadien de tweede stap : Combinatiegaren, Hetelucht Plus 80 graden en met een kerntemperatuur van 62 graden.
Schil de appels en snij ze in te dikke partjes. Verwarm de boter in de pan en bak de appelpartjes aan. Blus af met appelsap en wildfond. Voeg de rozijnen en de walnoten toe en breng de saus aan de kook. Leng de maïzena aan met het water en bind hiermee de saus. Roer de room erdoor en breng op smaak met Calvados, zout, peper en suiker.
Snij het vlees in porties en verdeel het over de voorverwarmde borden. Lepel er wat appelsaus bij en bestrooi wat met peterselie. Serveer met aardappelgratin.
Ingrediënten
Maak de vulling : snijd 2 tenen knoflook, de selderij en 4 sjalotten in dunne plakjes. Scheur de salie in grove stukken en snijd de pancetta grof.
Smelt de boter in een koekenpan en voeg de gesneden knoflook, salie en pancetta toe. Voeg nadien de sjalotten en selderij. Laat zachtjes bakken tot alles zacht en goudbruin is. Haal de kom van het inductievuur en voeg de broodkruim toe. Hak, terwijl het mengsel afkoelt de abrikozen grof en meng ze erdoor. Voeg als de vulling is afgekoeld het gehakt, de nootmuskaat, het ei en flink zout en peper toe en meng alles goed.
Bestrooi de buikholte van de kalkoen met peper en zout en vul het volledig met het gehaktmengsel en werk af met de schijfjes sinaasappel.
Strijk de kalkoen vervolgens in met olijfolie en bestrijk met een royale portie kipkruiden.
Plaats de vetfilter.
Leg de kalkoen op een bakrooster waaronder u een bakplaat plaatst. Op de bakplaat legt u voor de smaak nog wat extra kruiden, knoflook en sjalotten.
Plaats de spijzenthermometer in het midden van de kalkoen, zodat hij goed in de vulling zit. Stop de kalkoen in de Miele combistoomoven op de onderste richel en stel volgende stappen in
Nog een paar tips:
Heb jij geen idee hoe je je vlees de perfecte garing geeft? Bekijk zeker onze handige infographic!