fbpx

Aperitiefstengels met tijm en zout

Ingrediënten

  • 250g bloem
  • ½ zakje gedroogde gist
  • 2el. olijfolie
  • 125ml lauw water
  • 1tl. zout
  • 1 ei
  • 2 el. zeezout
  • 1 el. tijmblaadjes

Bereiding

Tijd voor mij: 15 minuten

Tijd voor mijn oven:
Rijzen van deeg: 45  minuten
Hetelucht plus: 15 minuten

  1. Strooi het zout in een kom.
  2. Zeef de bloem boven op het zout en maak een kuiltje in het midden.
  3. Strooi de gist in het kuiltje.
  4. Voeg, langs de rand, de olijfolie en het lauw water toe. Kneed dit tot een soepel deeg.
  5. Laat het deeg, in de mengkom, rijzen in de combi-stoomoven. Kies Speciale toepassingen, Deeg laten rijzen gedurende 30 minuten.
  6. Rol het deeg na het rijzen uit tot een rechthoekige lap van 1/2cm dik.
  7. Snij het deeg in repen en plaats ze een beetje uit elkaar op een bakplaat.
  8. Plaats de bakplaat in de combi-stoomoven en kies Speciale toepassingen, Deeg laten rijzen gedurende 15 minuten.
  9. Verwarm de combi-stoomoven voor. Kies Hetelucht plus, 220°C.
  10. Klop het ei los en bestrijk de deegrepen met het ei en bestrooi met het zeezout en de tijmblaadjes.
  11. Bak de aperitiefstengels in de combi-stoomoven op de middelste richel gedurende 15 minuten goudgeel.

Aperitiefstengels zijn niet alleen lekker, maar ook geweldig decoratief. Maak ze lang genoeg, zodat je ze makkelijk in een aperitiefsausje kan dippen. Ook geserveerd met een sneetje parmaham of zalm errond springen ze meteen in het oog en passen ze perfect bij het aperitief.

Lees meer over