fbpx

6 tips om te bakken als een pro met Miele!

Op zondag een heerlijke appeltaart op tafel toveren, of je kinderen met zelfgebakken koekjes als vier-uurtje verrassen… Bakken vind jij een geweldige hobby! Maar wist je dat de Miele oven jouw baksels net dat tikkeltje meer kan geven? Want dankzij de technologie van Miele wordt elk recept ‘a piece of cake’ en geef jij jouw bakkunsten een extra professional touch.

6 tips om te bakken als een pro

1. Fantastische ovenfeatures

Miele heeft ‘oude keukentrucjes’ omgezet in fantastische ovenfeatures, zoals het programma ‘Intensief bakken’ dat blind bakken overbodig maakt. En wat denk je van de toepassing ‘Onderwarmte’? Het perfecte programma voor individuele bereidingen zoals gerechtjes die au bain-marie worden gemaakt (bijvoorbeeld crème brulée) of van onderen nagebruind moeten worden. Check it out…

2. Automatische programma’s

Bakken vind je fantastisch, maar je kunt jezelf geen echte bakkoningin noemen? Probeer dan de elektronisch geregelde programma’s van de Miele oven. De culinaire experts van Miele programmeerden tot 100 gerechten voor in de oven. Selecteer jouw gerecht, klik en de oven doet de rest. Ovenfunctie, temperatuur of tijd instellen is niet meer nodig. Wat handig!

3. Ontdek de Profi-functie

Dankzij de Profi-functie combineer je verschillende ovenfuncties met vocht, en krijg je hierdoor een optimaal bakresultaat. Knapperig van buiten en zacht van binnen! Brood en broodjes smaken alsof ze zo van bij de warme bakker komen, want de vochtregeling maakt brood lekker luchtig. Voor nog meer comfort kun je met de Profi-functie extra stoomstoten tijdens het bakproces in de traditionele oven toevoegen. Ideaal voor een heerlijk licht en luchtig bladerdeeggebak.

4. Nauwkeurige vochttoevoeging in de combi-stoomoven

Wist je dat, ook bij bakken, de combi-stoomoven perfect van toepassing is? Dé truc van professionals! Jij maakt jouw warme bakker zonder twijfel jaloers met baksels waarbij een zeer gerichte en nauwkeurige vochttoevoeging voor de lekkerste nagerechten zorgt.

Ontdek onze combi-stoomovens hier.

5. Restwarmte benutten

In de Miele oven wordt kort voor het einde van het bereidingsproces de ovenverwarming uitgeschakeld. De aanwezige warmte rondt het bakproces af en je gerecht gaart perfect tot het einde, zonder dat dit invloed heeft op het kookresultaat. Extra voordeel? Dankzij deze restwarmtebenutting bespaart jouw Miele oven ook op jouw energiefactuur.

6. Veel gebruikte instellingen opslaan

Staat het bakken van een biscuit of knapperig brood wekelijks op jouw bakagenda? Dan onthoudt de Miele oven dit voor jou! Je kunt zelf tot 20 eigen programma’s samenstellen. De ovenfunctie, temperatuur en bereidingsduur worden door jou de eerste keer bepaald en vervolgens opgeslagen. Hierdoor kun je de instellingen voor baksels die je vaak maakt, in één keer oproepen. En dat bespaart je heel wat tijd.

Wil je zeker weten welke Miele oven perfect in jouw keuken past? Kom langs in één van onze workshops en test de ovens zelf uit of maak een afspraak in onze showroom te Mollem of Brussel!

Lees meer over