fbpx

4 tips om je zijden kleding als nieuw te houden

Met dit lenteweer kan je eindelijk kan je terug pronken met die lichte, zijden kleedjes en blouses. Maar hoe zorg je ervoor dat je kan blijven genieten van je zijden kleding zonder steeds met de hand te moeten wassen?

Wassen

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER HET WASSEN EN DROGEN VAN ZIJDE

Wij raden altijd aan om goed het etiket van je kledingstukken te bestuderen. Al mag je wat zijde betreft van ons gerust een uitzondering maken. Ongeacht wat er op het etiket staat, kan je zijde perfect wassen op het speciale wasprogramma Zijde in je Miele-wasmachine. Het wasproces werd volledig afgestemd op de zijdevezels en zorgt dus voor een optimaal wasresultaat. Bovendien werd de Miele SoftCare-trommel met honingraatstructuur speciaal ontwikkeld om extra zacht te zijn voor je delicate wasgoed. Wanneer je ook nog eens je wasmachine maximaal laat centrifugeren op 800 toeren, dan is jouw zijden item helemaal safe. Was je zijden kledingstukken nooit met een gewoon wasmiddel maar kies voor een wasmiddel dat specifiek voor zijde bedoeld is, zoals het Miele WoolCare-middel.

Vlekken behandelen

Oeps, een vetvlek! Een vetvlekje op een zijden bloesje of jurkje kan je het best behandelen met eau de cologne of spiritus alvorens je het kledingstuk in de wasmachine stopt.

Drogen

Vertrouw ook gerust je zijden kledingstuk toe aan de Miele-droogkast met het droogprogramma Zijde. De warmte luchtstroom maakt gevoelige zijden stoffen los en zorgt ervoor dat er minder snel kreukjes in je kledingstuk komen.

Strijken

Aangezien zijde een delicate stof is, let je best op voor hoge temperaturen. Strijk je zijden kledingstuk daarom als het nog licht vochtig is bij maximaal 2 stippen of met een stoomstrijkijzer. Een antikleefzool voorkomt glimmende plekken.