fbpx

Wil je fashionable en vlekkenloos deze feestmaand doorkomen? Met onze textieltips op maat overleeft je garderobe elk feest én elke wasbeurt.

Kleren wassen na een feestje | Inspired by Miele

ZO WAS JE… KATOEN

Katoen is een van de sterkste vezels en kan je dus vlotjes wassen op temperaturen tot 90°C. Gebruik voor witte katoenen kleding wel altijd waspoeder: zo blijven je kleren stralend wit.

ZO WAS JE… LINNEN

Linnen is een heerlijk stofje voor warme dagen. Het enige nadeel? Het kreukt ontzettend snel. Gebruik daarom een beetje wasverzachter als je linnen kledij wast: dit maakt het strijken achteraf heel wat gemakkelijker.

ZO WAS JE… ZIJDE

Laat je niet van de wijs brengen door al te strenge wasinstructies op het etiket van je zijden jurkje: zijden kleren wassen kan veilig op een handwasprogramma in je machine. Gebruik wel een aangepast wasmiddel voor zijde én laat je wasmachine centrifugeren op maximum 800 toeren per minuut.

Miele maakt het je gemakkelijk

Grasvlek? Wijnvlek? Met de Miele vlekkenwijzer ben je elke ongewenste feestherinnering te slim af.

ZO WAS JE… JEANS

Je favoriete jeans verzekeren van een lang leven? Dat doe je door je jeans steeds met andere donkere kleuren en met zo weinig mogelijk vloeibaar wasmiddel te wassen. Gebruik het jeansprogramma van je wasmachine of voeg extra water toe zodat er zeker geen wasmiddelresten achterblijven. Die geven namelijk witte strepen op je donkere jeans.

ZO WAS JE… WOL

Wol was je steeds op het handwasprogramma van je machine. De aanbevolen temperatuur voor wolwas is 30°C, maar bij vriesweer speel je best op veilig met 40°C. Te koud water doet namelijk de vezels schrikken (en je wollen kledij krimpen)! Gebruik een aangepast wolwasmiddel voor extra bescherming.