fbpx

In teken van de Dag van de Belgische mode halen we de leukste Belgische items uit de kast en vieren we samen het modetalent van eigen bodem. Met deze tips zorg je er alvast voor dat je Belgische kledingstukken er stralend uitzien.

Met deze 10 wastips blijft je Belgische kleding mooi

We zitten er al weken vol spanning op te wachten, en vrijdag 21 oktober is het eindelijk zover, dan zetten Belmodo en Miele samen de Belgische fashion scene in de spotlights tijdens de Dag van de Belgische mode. Trek op deze fashionable Friday je leukste Belgische outfit aan en share je look via de hashtag #dagvandebelgischemode. Bovendien maak je zo kans op een Miele-wasmachine boordevol Belgische mode.

10 wastips om jouw Belgische kleding te geven wat het verdient

Vier ook vandaag al een beetje Dag van de Belgische mode en geef je Belgische kleding wat het verdient met onderstaande wastips.

1. Vooraf wassen. Was je nieuwe Belgische kleding eerst afzonderlijk om verkleuring te voorkomen. Op die manier was je ook de chemische stoffen die fabricanten op kleding aanbrengen om kreukjes te vermijden weg en maken jeuk en huiduitslag geen kans.

2. Wanneer je witte kleding wast, gebruik je best klassiek waspoeder. Poeder blijkt namelijk effectiever te zijn dan vloeibaar wasmiddel. Als je dan ook nog eens waspoeder speciaal voor witte kleding gebruikt, zit je helemaal safe. In dat poeder zitten namelijk bestanddelen die je kledingstukken bleken.

3. Voor wol gebruik je steeds een speciaal wolwasmiddel en kies je voor het handwasprogrammaop je wasmachine. Kies liever voor 30°C of zelfs 40°C bij koud vrieswater. Te koud water doet de vezels schrikken waardoor je wollen kledingstuk gaat krimpen, en dat willen we niet, toch?

4. Katoen is één van de sterkste vezels en mag je dus op een hoge temperatuur (lees: tot 90°C) wassen. Gebruik voor witte items in katoen steeds poeder, zo krijg je een stralend wit resultaat.

5. Kledingstukken met print was je altijd binnenstebuiten op maximaal 30°C. Vermijd liever de droogkast, door de hoge temperaturen kunnen de prints namelijk vervagen.

6. Denim was je samen met donkere kleuren. Gebruik zo weinig mogelijk vloeibaar kleurwasmiddel. Om witte strepen op je donkere jeans te vermijden, gebruik je het jeansprogramma van je Miele-wasmachine of voeg je een beetje extra water toe zodat er geen wasmiddelresten op je kleding achterblijven.

7. Sommige etiketten mogen dan wel anders beweren, als we wasexpert Miele mogen geloven, kan je zijde perfect wassen op een handwasprogramma van je wasmachine. Gebruik wel steeds een speciaal zijde-wasmiddel, want dat zorgt voor extra bescherming.

8. Kleding met kraaltjes en pailletten was je best binnenstebuiten. Om het kledingstuk nog eens extra te beschermen, kan je het in een waszakje stoppen.

9. Rode tinten was je best samen met donkere kleuren om verkleuring te voorkomen. Extra tip: draai je rode kleding binnenstebuiten vooraleer je ze in de wastrommel stopt.

10. Sportkleding vraagt een speciaal onderhoud. Was je sportbroeken en -truitjes altijd met een speciaal sportwasmiddel. Dat goedje bevat aluminiumzouten die je ook terug kan vinden in deodorant. Vieze geurtjes worden op die manier vermeden. Wist je trouwens dat je sportkleding helemaal niet in de droogkast hoeft te steken? Sportkleding absorbeert namelijk praktisch geen water, waardoor het zo goed als droog uit de wasmachine komt.

Dankzij deze tips blijven je Belgische kledingstukken zo goed als nieuw en kan je trots jouw parels van eigen bodem met de wereld delen!