fbpx

Zwoele zomerdagen vragen om koele drankjes en stijlvolle zwemkledij. Zij het een bikini, badpak of zwembroek; houd je swimwear summerproof met Miele's wastips.

Houd je swimwear summerproof met Miele

Houd je swimwear summerproof dankzij deze Miele wastips

Er goed uitzien op het strand is één zaak maar eigenlijk is zonnecrème het allerbelangrijkste als je in de zon vertoeft. Het nadeel aan zonnecrème is dat ze soms bruine en/of vetvlekken op je strandkledij nalaten. Dit zijn enkele tips om die vetvlekken te verwijderen:

Glansspoelmiddel

Een eerste tip is glansspoelmiddel, dat je voor de vaatwasser gebruikt, spuiten op de vlek. Laat het enkele uren intrekken en leg het kledingstuk daarna in je wasmachine.

Wasbenzine

Ook wasbenzine, een vloeistof om aanstekers aan te vullen die bovendien ontvettend werkt, kan hulp bieden. Dep de vlek met een beetje wasbenzine en was het kledingstuk in de wasmachine.

taches sur votre maillot © Marie Jo, 2018

Afwasmiddel of shampoo

Gebruik je liever zonnebrandolie om je in te wrijven, dan moet je zeker oppassen voor vetvlekken. Vlekken die ontstaan door zonnebrandolie hebben een andere aanpak nodig: die dep je best eerst met afwasmiddel voor je het kledingstuk in de wasmachine zwiert. Als je op reis bent en geen toegang hebt tot afwasmiddel kan je ook shampoo gebruiken. Weg met die vetvlekken!

Spoel af met water

Badkleding als bikini’s, badpakken en zwembroeken spoel je best meteen na het zwemmen uit onder de kraan. Zout of chloor worden zo verwijderd. Je swimwear bestaat uit lycra en elastaan. Dat zijn stoffen die je in de meeste gevallen enkel hoeft te spoelen en erna kan laten drogen. Wil je je badkleding toch wassen dan gebruik je best het programma ‘handwas’ en een wasmiddel voor delicate was. Maar let wel op, je mag geen wasverzachter gebruiken, anders verliest je badkleding zijn vorm. Zo ben jij weer helemaal klaar voor een dagje zonnen!