fbpx

Je wasgoed perfect gewassen en optimaal gedroogd met amper één toestel? Het is mogelijk met een was-droogcombinatie. Superhandig én tijdbesparend.

Was-droogcombinatie: alles wat je wou weten in 5 vragen

Waarom zou ik voor een was-droogcombinatie kiezen?

Als je alleen woont, niet veel plek hebt of geen zin hebt om telkens een droogrek te gebruiken, is een was-droogcombinatie ideaal. Ook in een vakantiewoning past zo’n toestel perfect. Je kunt er je kleding, handdoeken en beddengoed wassen én drogen zonder al te veel ruimte te verliezen.

Wassen én drogen in één? Wordt elke wasbeurt automatisch gedroogd?

Alleen als jij dat wilt. Je kiest helemaal zelf wat er met je wasgoed gebeurt. Als je thuis bent en je gewassen lakens aan de wasdraad wilt drogen, kan dat perfect. Er zijn was-droogcombinaties waarmee je tot 5 kilogram wasgoed in één keer kan wassen én drogen. Als je er enkel de was in doet, past er zelfs 8 kilogram wasgoed in.

Duurt wassen én drogen niet héél erg lang?

Als je agenda stampvol zit en je niet te veel tijd wil uittrekken voor de was en de plas, biedt een was-droogcombinatie uitkomst. Want enerzijds hoef je de was tussendoor niet meer van de wasmachine naar de droogkast te herladen. Anderzijds maak je voorgoed komaf met wasgoed dat onfris ruikt omdat je het te lang in de wasmachine liet zitten. En uiteraard spaar je er ook heel wat ruimte mee uit. Stop je vuil wasgoed ’s morgens in de was-droogcombinatie voor je naar het werk gaat. Zodra je terug bent, moet je de gewassen en gedroogde kleding enkel nog opvouwen of strijken. Niet veel tijd? Dankzij het programma QuickPowerWash en condensatiedroging kan je 4 kg wasgoed opeenvolgend wassen en drogen in een recordtijd: binnen de 3 uur.

Wat als ik de was niet meteen uit de was-droogcombinatie haal? Geen probleem, dankzij de kreukbeveiliging wordt het wasgoed goed losgeschud. Ook handig: Miele ontwierp een SoftSteam-trommel. Wanneer je de optie ‘stoomstrijken’ kiest, warmt de trommel na de laatste centrifugeronde op. Het resultaat? Je wasgoed is luchtiger en gladder, waardoor je het niet alleen makkelijk uit de trommel kan halen, ook het strijken met de hand gaat beduidend eenvoudiger en sneller. Sterker nog: bij veel kledingstukken zal strijken zelfs niet meer nodig zijn!

Is zo’n was-droogcombinatie wel voorzien van alle wasprogramma’s?  Uiteraard. Miele heeft zoals je gewend bent van de gewone wasmachines wasprogramma’s voor allerlei textielsoorten. Ook de Miele caps – wascapsules met speciaal wasmiddel voor sport, dons, outdoor, wol of zijde – zijn geschikt voor de was-droogcombinatie. Zelfs TwinDos is voorzien. Het TwinDos-systeem doseert helemaal automatisch de juiste hoeveelheid én het beste vloeibare wasmiddel voor jouw gekleurde en witte wasgoed. En dat allemaal op het ideale moment tijdens het wasproces. Van inboeten op wasprogramma’s of comfort is dus helemaal geen sprake! Nieuwsgierig naar welke voordelen een was- en droogautomaat nog allemaal heeft?  Miele lijstte er maar liefst 23 op.