fbpx

Was in de trommel, wasmiddel toevoegen, het juiste programma selecteren en … klaar! Maar wat gebeurt er vanbinnen allemaal? Waarom is het wasresultaat in een Miele-wasmachine beter? Wat maakt het verschil?

Even binnenkijken in een Miele-wasmachine

“Een wasresultaat is afhankelijk van vier factoren: chemie, temperatuur, wrijving en herhaling’, zegt Kris Hellebuyck, Academy Manager bij Miele. “Bij elk wasprogramma zijn de verhoudingen van die factoren anders. De textielvezels dicteren de maximale temperatuur, maar op gebied van wrijving, chemie en herhaling maken Miele-wasautomaten het verschil.

Elke trommel wordt handmatig gecontroleerd

Dankzij de honingraatstructuur van de SoftCare- of SteamCare-trommel ontstaat een waterfilm waardoor je kleding niet tegen het metaal wrijft en je kleding minder snel verslijt. Ook de afwerkingsgraad van de honderden gaatjes in de trommel is uniek. Zowel aan de binnen- als buitenzijde worden de gaatjes van elke trommel handmatig gecontroleerd met een nylonkous. Ze mogen immers geen raspend effect hebben want dat is nefast voor je zijden blouse.

Risico op beschadiging minimaal

In elke Miele-wasmachine tref je in de kuip meeneemribben uit inox aan. En niet uit kunststof zoals dat bij heel wat andere wasmachines het geval is. “Een ritssluiting zou het kunststof kunnen beschadigen”, legt Kris uit. “Als je zijden sjaaltje daar bij de volgende wasbeurt achter blijft hangen, kan dat verkeerd aflopen. Inox is zo sterk dat je dat probleem volledig tackelt. Hetzelfde geldt voor de deur van een Miele-toestel. Die is niet symmetrisch én van glas zodat de was er beter af kan schuiven en het risico op beschadigingen aan je textiel tot een absoluut minimum beperkt is.”

Minder wasmiddel

Om het water en de zeep naar de kuip te transporteren én er te behouden tijdens de waswerking zijn er drie mogelijkheden: via het principe van communicerende vaten, een klep of een kogelventiel. Als je een wasmachine zonder klep of ventiel hebt, komt er sowieso een deel van het wasmiddel onmiddellijk in de afvoer terecht. Dat levert propere buizen, maar minder fraaie wasresultaten. Een klep is een betere optie, maar die kan na verloop van tijd verslijten. In elke Miele-wasmachine zit daarom een kogelventiel. Vergelijk het met een pingpongbal in een koker. De kans op slijtage is nihil, al het wasmiddel blijft in de kuip en je hebt er dus minder van nodig. Dankzij een circulatiepomp pompt een Miele-wasmachine met PowerWash 2.0-technologie het water en het wasmiddel ook nog eens voortdurend op.

Slim doseren

Nog zo’n slimme uitvinding én helemaal exclusief voor Miele is het TwinDos doseringsysteem. Hierdoor krijgt je wasgoed op het juiste moment een kwalitatief wasmiddel met veel enzymen (UltraPhase 1) toegediend. Om vlekken de baas te kunnen, krijgt het textiel op een later tijdstip ook wasversterkers en optische verhelderaards (UltraPhase 2) toegediend. De grootste voordelen van TwinDos? Het volstaat voor 90% van je wasjes, je kunt niet overdoseren en je hebt geen overvolle kast met allerlei verschillende wasmiddelen nodig. Een TwinDos-systeem laat je tot 30% wasmiddel besparen en krijgt je lievelingsbloesje zonder moeite schoon na die onfortuinlijke wijnvlek…

Nood aan een nieuwe wasmachine? Hier vind je het volledige aanbod.